GVARDIOLA ODBACIO MURINJOVE OPTUŽBE

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GVARDIOLA ODBACIO MURINJOVE OPTUŽBE

BARSELONA - Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola odbacio je optužbe iz madridskog Reala da su igrači njegovog tima na rasnoj osnovi vređali protivnika i da su simulirali prekršaje u prvom meču polufinala Lige šampiona.

- Odlično poznajem sve svoje igrače i oni su pravi primer profesionalizma i časnog, sportskog ponašanja. Svako može da pogreši u utakmici, ali oni su momci za primer- rekao je Gvardiola španskim medijima.

Real je nedavno optužio Serhija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Busketsa da je Brazilca Marsela nazvao majmunom u prošlonedeljnoj utakmici.

Trener Madriđana Žoze Morinjo rekao da su Dani Alveš i Pedro Rodrigez u više navrata simulirali prekršaje kako bi iznudili žute kartone za igrače Reala.

Gvardiola je rekao da bi Morinjo trebalo da zna da su igrači Barselone naučeni pravim vrednostima sporta, jer je Portugalac i sam bio pomoćni trener tog kluba od 1995. do 2000.

- Morinjo je pet godina proveo u Barseloni i dobro zna koje vrednosti negujemo. Uvek želimo da se borimo, da pobedimo i da steknemo poštovanje u očima protivinika. U

Realu misle da se mi ponašamo nesportski, ali stvarnost je potpuno drugačija. Barselona od malih nogu uči igrače lepom ponašanju- istakao je Gvardiola.

Barselona je prošle nedelje pobedila sa 2:0 u prvom meču polufinala, a Real je zbog isključenja ostao bez trener Morinja i igrača Pepea.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.