GRK RAZBESNEO HRVATE: Maksimir nazvao NEONACISTIČKIM stadionom, a pobedu posvetio ubijenom Mihalisu Kacurisu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2023, 10:55

GRK RAZBESNEO HRVATE: Maksimir nazvao "NEONACISTIČKIM" stadionom, a pobedu posvetio ubijenom Mihalisu Kacurisu (VIDEO)

AEK je slavio sa 2:1 u prvom meču.

Cela Evropa je sa nestrpljenjem, ali i zebnjom isčekivala meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama i AEK-a u Zagrebu. Naravno, ne zbog samih rivala, već zbog ubistva Grka Mihalisa Kacurisa nedelju dana ranije u Atini.

AEK je bio vrlo motivisan na "Maksimiru" i zahvaljujući golu u 90. minutu došao je do pobede od 2:1, posle čega je strelac gola Konstantinos Ganalopulos podigao crni flor visoko u vazduh. To >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bio jasan znak da je pogodak dao za ubijenog navijača, što je bila i centralna tema grčkog novinara Jorgosa Cakirisa čiji je tekst naljutio Hrvate.

The two goals that sealed tonight's away victory vs Dinamo Zagreb, courtesy of Zuber and Galanopoulos 🔥 pic.twitter.com/daqJUgfeZO

— AEK Insider (@AEKINSIDER) August 15, 2023

U tekstu pod naslovom "Mihalise, jesi li video šta im je uradio Galanos? U tvoju čast, njima u lice", opisao je dešavanja sa stadiona "Maksimir" koji je opisao kao "neonacistički".

- Mihalise, brate, nadam se da praviš žurku gore na nebu. AEK je pobedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast sa visoko podignutom crnom trakom. Mihalis je postigao gol u njihovom domu, to će da ih boli više od ičega. Slavilo je dete našeg kluba, kao da je Bog sve posložio - navodi se u tekstu.

- Svaki put kada gledam drugi gol pokušavam da zaustavim suze, ali ne mogu. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, sav naš bol... Ovih dana proživljavamo neviđenu sramotu, pokušaje da se ukalja sećanje na Mihalisa. Tako nam je trebala ova pobeda, ovaj gol, ovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu. Mihalise, slavi brate naš, slavi i primi izvinjenje za ovo što se dole dešava, za one koji ne poštuju uspomenu na tebe i okreću leđa nacistima Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panatinaikosu - zaključuje se u tekstu koji je izazvao veliku buru u hrvatskoj javnosti.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.