GRAĐANI DEMOLIRALI KRALJEVE: Poker Sitija protiv neprepoznatljivog Reala! Za trofej sa Interom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 23:01

"GRAĐANI" DEMOLIRALI "KRALJEVE": Poker Sitija protiv neprepoznatljivog Reala! Za trofej sa Interom (VIDEO)

Poznati finalisti Lige šampiona...

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u finale Lige šampiona. Oni su u revanš meču polufinala savladali branioca titule Real Madrid na svom terenu rezultatom 4:0 i prošli su dalje sa ukupnih 5:1.

Pep Gvardiola je savršeno spremio ovu utakmicu, njegov tim je odigrao bez greške i razbio je Real, kojeg je mnogo težeg poraza spasio briljantni čuvar mreže Tibo Kurtoa.

Dvostruki strelac bio je Bernardo Silva, treći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogodak je bio autogol Realovog štopera Edera Militaa, a četvrti je postigao rezervista Hulijan Alvarez.

Siti je od prvog minuta jurnuo ka golu prvaka Evrope, čiji blok je u nekoliko navrata pucao u uvodnih 15 minuta, ali Real nije bio kažnjen.

Pretili su Rodri i Silva, a onda je Haland u 13. minutu imao prvu kolosalnu šansu. Griliš je centrirao sa leve strane, Haland tukao glavom sa pet metara, ali se isprečio sjajni Tibo Kurtoa.

Nastavio je Siti u istom stilu, pritisak na Real se pojačao, a u 21. minutu još bolja prilika za Halanda, koji je gađao glavom sa 3-4 metra, a Kurtoa je nestvarno odbranio i bukvalno "noktom" izvadio loptu iz gola i izbacio je u korner.

Ipak, dva minuta kasnije spasa za Real nije bilo. De Brujne je u svom stilu, sa puno osećaja, gurnuo loptu u prazan prostor za Bernarda Silvu, taj pas je "pocepao" zadnju liniju Reala, a Portugalac je levom nogom silovito tukao i matirao Kurtou, za 1:0.

Kakav je bio odnos snaga na terenu možda najbolje pokazuje podatak da Real do 30. minuta nije izveo nijedan napad.

I onda pravo niotkuda, u 35. minutu, umalo izjednačenje. Toni Kros je iz nemoći odapeo iz velike daljine i pogodio prečku. Bio je to prvi šut Madriđana ka golu domaće ekipe.

Bio je to samo mali bljesak Reala, pošto je Siti već u 37. minutu duplirao prednost. Griliš je napravio svoj karakterističan prodor po levoj strani, uposlio je Gundogana u kaznenom prostoru, Nemac je izblokiran, ali je "otpadak" od bloka završio na glavi Bernarda Silve, koji je sa nekih desetak metara poslao loptu u mrežu, za 2:0.

U nastavku je Gvardiola zatvorio utakmicu, očigledno je puno toga naučio iz onog šokantnog poraza od pre godinu dana. Siti je stao u blok, sačekao nemoćni Real, a do 73. minuta nije bilo šansi. Tada je Haland izašao sam pred Kurtou, a Belgijanac mu je još jednom na čudesan način skinuo zicer.

Real nije još dugo izdržao i konačno je kapitulirao u 76. minutu. De Brujne je izveo prekid sa leve strane, Akanđi je bio najbolji u skoku, tukao je glavom, a loptu je potom nesmotreno zakačio štoper Reala Eder Militao i sproveo je u sopstvenu mrežu, za 3:0.

Nije to bio kraj. Svetski šampion sa Argentinom Hulijan Alvarez je u 90. minutu zamenio Halanda i bilo mu je dovoljno samo nekoliko sekundi da uradi ono što Norvežanin nije uspeo za 180 minuta. Drugi rezervista Foden ga je izbacio u zicer poziciju, a Alvarez je rutinski savladao Kurtou i postavio konačnih 4:0.

Na ovaj način "građani" su se revanširali još uvek aktuelnom šampionu Evrope za bolan poraz u istoj ovoj fazi takmičenja prošle sezone, skinuli su mu krunu i po drugi put u tri godine izborili mesto u finalu elitnog takmičenja.

Inter čeka svoju četvrtu, a prvu od 2010. kada je pod vođstvom Žozea Murinja osvojio popularnu "tripletu".

Veliko finale zakazano je za 10. jun na stadionu "Ataturk" u Istanbulu.

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.