Francuski arbitar: Samo se priča o suđenju, a šta ćemo sa Fredovom glumom?

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jun.2014, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski arbitar: Samo se priča o suđenju, a šta ćemo sa Fredovom glumom?

Najzanimljivija ocena onoga što se dogodilo u 70. minutu stigla je iz Francuske.
Ugledni Mond angažovao je takođe uglednog sudiju Stefana Lanoja, koji u biografiji ima i mečeve na Mondijalu, EURO i Ligi šampiona, da im bude „oko sokolovo”, odnosno, da komentariše suđenje.
Stalno su sudije stigmatizovane zbog grešaka u proceni, a nikad se ne govori o igračima koji varaju! Kaže se da je penal velikodušno dodeljen, a niko ne govori o ponašanju Freda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << koji je prevario sudiju. Moramo tome reći – dosta! Sad ostaje pitanje da li će sudija ikad više dobiti priliku na Mondijalu… A Fred? Njemu se ništa neće dogoditi! Da sam na mestu čeknika FIFA, tražio bih da se takvo ponašanje sankcioniše.
Merk: Kriva je FIFA!
Markus Merk, nekadašnji nemački internacionalni sudije, arbitražu na premijeri Mondijala ocenio je kao „sramotnu“ i dodao da Nišimura nije trebalo da deli pravdu na utakmici od velike važnosti.
To je svetsko prvenstvo, prvi meč na velikom takmičenju, Nišimura nije trebalo da sudi tu utakmicu. On je najmanje kriv, dobar je čovek. Po svim merilima on i treba da sudi na Mondijalu, ali ne i na prvoj utakmici. Ovde treba kritikovati FIFA i njenu komisiju – rekao je Merk, a prenose nemački mediji.
Nemački sudija rekao je da mu je žao što je Hrvatska izgubila zbog direktne sudijske odluke.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.