Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 23:07

Foden obrisao Gvardioli hladan znoj sa čela, Siti sa minimalcem ide na revanš (VIDEO)

Pogodak u 90. minutu – 2:1

Sanja Pep Gvardiola da skine kletvu sa Sitija, da najzad sa njim dođe do polufinala Lige šampiona, ali neće ni ove noće mirno zaspati.

Mančester siti će sa minimalnim kapitalom ići na revanš u Dortmund, a pritom ni igrom nije baš uverio da će u Nemačkoj moći spokojno da igra od prvog minuta – 2:1. Bilo je ozbiljnog drhtanja na klupi engleskog tima, jer je Marko Rojs doneo izjednačenje Nemcima pet minuta pre kraja, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali je Fil Foden, posle serije promašaja, pogodio u 90. minutu i obrisao Gvardioli hladan znoj sa čela.

Daleko od toga da je ovo rezultat zbog kojeg će Siti imati bezbrižne dane do revanša, niti će moći spokojno da igra na Vestfalenu, ali kako je izgledalo u jednom momentu i ovo im je ispala premija.

Kevin de Brujne je doneo prednost Građanima u ranoj fazi meča, u 19. minutu, no i pored toga engleski klub je previše poklonio poštovanja gostima i tek u poslednjih 15 minuta je krenuo u žešće napade, mogao do veće prednosti, no tada, kao za inat, sve mu se iskomplikovalo.

Nije bilo Sitijeve dominacije od prvog minuta. Koliko god da dominira Premijer ligom. Sa “kletvom” nad glavom, da ne može do polufinala, ali i sa respektom prema kontri Dortmunda, Građani nisu uspevali mnogo toga da naprave, da sabiju rivala na njegovu polovinu, da stvaraju velike šanse.

Naprotiv, Dortmund se sasvim dobro držao tokom celog poluvremena, a za primljeni gol je sam kriv. Odnosno, prst krivice ide ka Emreu Džanu, koji je na svojoj polovini dao loptu Sitiju direktno u noge, a De Brujne je povukao kontru i završio je na dodavanje Mareza.

Malo je nedostajalo da Džan napravi totalnu katastrofu za Dortmund. Petom je probao da izbije loptu iz svog šesnaesterca posle prekida, zakačio je po butini Rodriga, a sudija Hategan je pokazao na penal. Tek posle pogledanog VAR-a, a vrteo je snimak jedno 15 puta, odlučio je da promeni odluku. Valjda je spas bio u tome što je Rodrigo pao i uhvatio se za glavu, iako mu Džanova noga tu nije bila ni blizu.

Sporan trenutak desio se u 37. minutu na drugoj strani. Belingem je odneo loptu s noge istrčalom golmanu Edersonu i postigao gol, a rumunski sudija ga je poništio i dosudio đon. Vrlo diskutabilno...

Ako prvo poluvreme nije bilo bog zna koliko sadržajno, drugo je popravilo malo utisak. Pogotovo završnica u kojoj je Fil Foden mogao da se proslavi, da postane junak plave strane Mančestera, ali se propisno ispromašivao. Sa peterca je pogodio pravo u nogu golmana Hica u 65. minutu, uhvatili su se za glavu u neverici i Foden i Gvardiola i svi na klupi Sitija.

Uhvatili su se za glavu i navijači Dortmunda sredinom drugog dela kada je Haland u trku otresao Dijaza, ali je izgubio ravnotežu i nije mogao lepo da šutira u situaciji jedan na jedan.

Dosta “mrtva” utakmica dobila je potpuno ubrzanje u poslednjih desetak minuta. Siti je napado, promašivao i za potpunu ironiju, kažnjen je u periodu svoje najbolje igre. Tačno ono čega su se Englezi plašili, to im se i dogodilo: greška, kontra i mat u tri poteza. Samo što onaj od kojeg su se najviše plašili, Erling Haland, nije bio egzekutor nego asistent.

Ali, umesto tragičara, zbog serije promašaja, Fil Foden je ipak postao junak. Našao se na pravom mestu kada je Gindogan za dužinu dlake izbegao ofsajd zamku i postigao gol za pobedu.

Za miran san? To teško da je... Revanš u Dortmundu je 14. aprila.

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE

Utorak

Real Madrid – Liverpul 3:1 (2:0)

/Vinisijus 27, 65, Asensio 36 – Salah 51/

Mančester siti - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

/De Brujne 19, Foden 90 – Rojs 84/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.