FMP dobio protivnika: Bivši petostruki šampion Evrope

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 12:21

FMP dobio protivnika: Bivši petostruki šampion Evrope

FMP Železnik dobio je protivnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Košarkaši FMP iz Železnika igraće protiv italijanskog Varezea u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, odlučeno je danas žrebom.

Pobednik meča FMP - Vareze igraće u polufinalu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona sa boljim iz duela izmedju Šolea i Antverpena.

Kvalifikacioni turnir će biti održan od 25. septembra do prvog oktobra u turskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Antaliji.

Što se Varezea tiče, njihov predsednik je Luis Skola, a kroz istoriju su 10 puta bili šampioni Italije i čak 5 puta osvajali Evroligu uz dve titule u kupu Rejmonda Saporte.

U slavnim danima ih je trenirao legendarni Aleksandar Nikolić, kao i Sandro Gamba, Karlo Rekalkati, a igrali su Dino Menegin, Đakomo Galanda, Đanmarko Poceko, Toni Daglas, Redži Tajus, Luis Skola, Nikola Lončar, Sani Bećirović...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.