Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 12:33

Epicentar na Maksimiru: Može li Legija da iznenadi Modre?

Zagrepčani favoriti u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Dinamo bez povređenog veziste Arijana Ademija. Bruno Petković opet u špicu. Filip Mladenović jedan od aduta Poljaka. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina – 1,80

Da li ćemo ovog meseca da gledamo bitku za Balkan u plej-ofu za Ligu šampiona, dvomeč srpskog i hrvatskog prvaka, Crvene zvezde i Dinama?

Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šampion je protiv Šerifa odigrao samo 1:1 u Beogradu, a večeras (20.00) je epicentar u Maksimiru – Modri čekaju šampiona Poljske, Legiju. Meč u Zagrebu imao je vatrenu uvertiru. Navijači domaćeg tima napali su gostujuće tifoze u utorak uveče. „Rat“ na ulicama hrvatske prestonice trebalo bi da preseli i zelenom pravougaoniku.

Dobio je Dinamo “kosku” u vidu Legije, u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nije Modre milovao žreb, kuglice su ih uparile sa šampioniom Poljske, koja posle nekoliko sezona lutanja konačno liči na tim sposoban da napravi nešto više u kvalifikacijama.

20.00: (1,80) Dinamo Z. (3,40) Legija (4,95)

Iako je Legija unapredila tim i igru, potreban joj je jedan veliki skalp kako bi sve uverila da zaista može mnogo. A, eliminisanje Dinama spadalo bi u red takvih pobeda. Blistali su Zagrepčani minule sezone u Ligi Evrope, bacili su na kolena Totenhem, ali u novu nisu krenuli kako su očekivali.

---------------------------

Utakmicu u Zagrebu, Dinamo - Legija, možete da gledate uživo na portalu mozzartbet. com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------

Doduše, samo na domaćem frontu. U kvalifijacijama za Ligu šampiona sve ide po zacrtanom planu. Do Legije su Modri došli preko Valura i Omonije, ali su zbog obaveza na međunarodnoj sceni trpeli rezultati u domaćem prvenstvu. Tukao je Slaven šampiona na Maksimiru, a uoči duela sa Legijom četa Damira Krznara je odigrala sjajan meč sa Rijekom, ali je pobeda u goleadi izostala (3:3).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

I Legija kao i Dinamo ima četiri pobede iz četiri evropska dvoboja. Prvo je oboren Bode Glimt, a zatim Flora iz Talina. Ali, ostali su Filip Mladenović i drugovi bez trofeja Superkupa. U Ekstraklasdi su polovični i to je pokazatelj da su bacili sve karte ovog leta na Evropu. Fokus obe ekipe je na njihovom međusobnom duelu i daljem toku evropskih kvalifikacija. Trener Česlav Mihnijevič je odmarao najbolje prethodne nedelje, pa ne čudi proraz od Radomjaka (1:3).

19.00: (3,05) Spartak Moskva (3,25) Benfika (2,40)

Trener Dinama Damir Krznar zadovoljan je igrama svog tima na startu sezone.

"Zadovoljni smo kako izgledamo, ali nismo zadovoljni rezultatima. Nije još sve selo na svoje mesto, ali bilo bi ludo da je tako odmah na startu sezone. Posle Rijeke na sastanku sa igračima nisam mogao ništa da im zamerim. Odigrali smo jako dobru utakmicu i prosuli dva boda“, rekao je Krznar, prenosi portal Germanijak.

Dinamo ne može da računa na makedonskog reprezentativca Arijana Ademija. Marko Tolić takođe zbog povrede neće biti u konkurenciji, a u odnosu na utakmicu protiv Rijeke, u prvih 11 vratiće se Bruno Petković, dok će Mario Gavranović svoju priliku čekati s klupe. Ademijevu poziciju popuniće Josip Mišić, a na poziciji levog beka umesto Fransao Moubandijea, mogao bi da startuje Bartol Franjić.

Trener Legije Česlav Mihnijevič forsira 3-4-3 formaciji, a hrvatsko-srpski bekovski par Josip Juranović i Filip Mladenović su najbolji deo tima iz Varšave. Opasnost po Livakovića preti od azerbajdžanskog napadača Mahira Emrelija i Brazilca Lukuinjasa koji je, ujedno i mozak tima.

"Što se tiče faze napada možemo biti zadovoljni sa svim što smo napravili, ali imali smo mnogo grešaka u odbrani. Važnost utakmice protiv Legije je drugačija. Legija voli da kontroliše igru, da ima posed lopte, želi se nadmetati kao i mi. U napadačkoj fazi bekovi jako puno učestvuju u igri, u završnicu često ulaze i s pet igrača. Rekao bih da je napadački segment Legije bolji od odbrambenog", rekao je Krznar u najavi utakmice.

Gosti su protiv Flore ostali bez važnog igrača Bartoša Kaputske koji je doživeo tešku povredu posle proslave pogotka.

Modri će igrati prvi put u istoriji ne samo protiv Legije nego i protiv nekog poljskog tima u međunarodnim kupovima.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE – TREĆE KOLO (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Malme - Rendžers 2:1 (0:0)

/Riks 47, Birmančević 49 - Dejvis 90+5/

Sparta Prag - Monako 0:2 (0:1)

/Čuameni 37, Foland 59/

Kluž - Jang Bojs 1:1 (1:0)

/Manea 4 - Siero 90+3/

Genk - Šahtjor 1:2 (1:0)

/Onuaču 39 - Tete 63p, Alan Patrik 81/

PSV - Midtjiland 3:0 (3:0)

/Madueke 19, Gece 29, Gakpo 32/

Crvena zvezda - Šerif 1:1 (1:1)

/Dioni 45+1 - Kasteneda 33/

Olimpijakos - Ludogorec 1:1 (0:0)

/Kamara 87 - Despodov 50/

Sreda

19.00: (3,05) Spartak Moskva (3,25) Benfika (2,40)

20.00: (1,80) Dinamo Z. (3,40) Legija (4,95)

20.00: (2,95) Ferencvaroš (3,20) Slavija Prag (2,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ne pobeđuje se lako u Budimpešti: Zaustavljeni su u komšiluku CSKA i Dinamo Kijev, hoće li i Slavija?

Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021

Ferencvaroš je u usponu, ali je autsajder u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv najboljeg češkog kluba, prošle sezone četvrtfinaliste Lige Evrope. Promo kvota u Mozzartu na trijumf gostiju iz Praga - 2,50..U ozbiljnom je usponu Ferencvaroš u poslednjih nekoliko godina....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.