Ekonomac u Elitnoj rundi uprkos porazu od španskog Intera

Izvor: KGsport.info, 07.Okt.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomac u Elitnoj rundi uprkos porazu od španskog Intera

Kragujevački Ekonomac pretrpeo je i drugi poraz na turniru Grupe 2 Glavne runde Lige šampiona u futsalu, ali je i pored toga obezbedio mesto među šesnaest najboljih ekipa Evrope. U velikom spektaklu, pred gotovo dupke punim trbinima „Jezera“, srpski šampion je u poslednjoj utakmici trodnevnog turnirskog programa izgubio od aktuelnog šampiona Evrope, španskog Inter Muvistara sa 2:4 (1:2).
Preko 3 000 Kragujevčana sjatilo se sinoć u halu „Jezero“ da bodri igrače >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Ekonomca u susretu sa najboljim timom Evrope. A da kragujevačka publika ceni majstore ove igre, dovoljan dokaz je to što je na predstavljanju igrača gromoglasnim aplauzom i ovacijama sa tribina pozdravljen Portugalac Rikardinjo, najveća zvezda evropske futsal scene.
Inače, susret između srpskog i španskog tima nije imao veći rezultatski značaj. Inter je pobedama u prethodna dva meča rezervisao sebi kartu u Top 16 fazu, dok je pobeda češkog Era-Pak Hrudima nad ukrajinskim Kersonom (1:0) odvela Ekonomac u Elitnu rundu.
Ipak, daleko od toga da je motivacija izostala kod igrača oba tima. Kragujevčani su bili rešeni da pred maltene punim „Jezerom“ ostave što bolji utisak u susretu sa najboljim klubom Evrope, dok su igrači Intera želeli da ovaj turnir okončaju sa maksimalnim učinkom.
I krenulo je zaista „oštro“. Španci su već u uvodnim minutima stvorili nekoliko dobrih prilika, nateravši golmana Ekonomca Nemanju Momčilovića da interveniše. Rikardinjo je sa par sjajnih poteza pokazao svoje majstorstvo, a našao se i ulozi asistenta kod prvog gola Inter Muvistara, kada je iz kornera nabacio loptu kapitenu Ortizu za 0:1 u 4. minutu.
Prenuli su se malo Kragujevčani nakon primljenog pogotka, oslobodivši se „grča“ sa početka utakmice. Plod svega bila je sjajna akcija i još lepši udarac pod prečku Divaneija za izjednačenje u 6. minutu.
Ponovo je inicijativa prešla na stranu aktuelnog prvaka Evrope. U 8. minutu Bebe je pogodio stativu, a potom su u odličnoj prilici bili Umberto i Rikardinjo, ali se rezultat nije promenio.
Opasno je bilo i u 11. minutu pred golom Ekonomca, kada je posle slobodnog udarca Rikardinja, Umberto lukavo pokušao da iznenadi Momčilovića, ali je golman srpskog šampiona bio dovoljno skoncentrisan. Minut kasnije Daniel sa našao „oči u oči“ sa čuvarom mreže srpskog tima, međutim, u nameri da ga zaobiđe napravio je potez više.
Igrao se 14. minut kada su Madriđani uspeli ponovo da dođu do vođstva. Posle kraće kombinacija iz auta, Borha je iznenadio Momčilovića za 1:2.
Trener Ekonomca Predrag Rajić odmah je reagovao tajm-autom i uvođenjem još jednog igrača umesto golmana. Međutim, izuzev opasnog udarca Perića u 18. minutu, koji je golman Intera Erero zaustavio fenomenalnom paradom, kragujevački tim nije stvorio ozbiljniju priliku pred protivničkim golom do kraja prvog poluvremena.
Prvu ozbiljniju priliku u nastavku susreta, igrači španskog šampiona pretvorili su u gol. Strelac je bio Umberto.
Nastavili su Madriđani u visokom ritmu i nakon trećeg pogotka, očigledno želeći da što pre stave tačku na ovaj duel. I uspeli su u tome u 28. minutu, kada je lopta nesrećno pogodila Talesa i završila u mreži Ekonomca za kapitalnih 1:4.
Ponovo je Rajić posegnuo za uvođenjem igrača umesto golmana, što je dovelo do većeg poseda lopte kragujevačkog tima, a samim tim i sporadičnih prilika za gol, koje su se ukazale Rajčeviću i Divaneiju.
Kako se rezultat nije menjao, Rajić je samom finišu susreta napravio lep gest i u igru uveo mlađariju sa klupe. Tako su Milanović, Vasić, Milosavljević i Stojčevski dobili priliku da igraju protiv nekih od najboljih futsalera na svetu.
Do kraja utakmice bilo je dovoljno vremena da Rajčević lepim pogotkom obraduje kragujevačku publiku, koja je uprkos porazu svojih ljubimaca zadovoljno napustila halu „Jezero“.
INTER MUVI STAR– EKONOMAC 4:2 (2:1)
KRAGUJEVAC
Dvorana: „Jezero”.
Gledalaca: 3.000.
Sudije: Josip Barton (Makedonija), Huan Belen (Belgija) i Vitali Rakucki (Belorusija).
Strelci: 0:1 Ortiz u 4, 1:1 Divanei u 6, 2:1 Borha u 14, 3:1 Umberto u 22, 4:1 Tales autogol u 28, 4:2 Rajčević u 40. minutu.
Žuti kartoni: Igor, Ugo (Ekonomac).
Nagomilavanje prekršaja: Inter 3 (2-1), Ekonomac 8 (5-3).
INTER: ERERO, ORTIZ (kap), UMBERTO, RIKARDINJO, BORHA, Bebe, Širaiši, Pola, Solano, Tores, Arevalo, Garsija. Trener: Hezus Velasko.
EKONOMAC: MOMČILOVIĆ, PERIĆ, MATIJEVIĆ, SOROKIN, RAJČEVIĆ, Igor, Rnić (kap), Stojčevski, Divanei, Milosavljević, Da Silva, Vasić, Tales, Milanović. Trener: Predrag Rajić.
Dakle, plasman u Top 16 fazu iz ove grupe obezbedile su ekipe Ekonomca, Intera i Era-Pak Hrudima.
Žreb za Elitnu rundu biće održan 12. oktobra u Nionu.
M. P.
Foto: Print screen IP Sport media

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.