Ekonomac bolji od ukrajinskog šampiona

Izvor: KGsport.info, 04.Okt.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomac bolji od ukrajinskog šampiona

Igrači kragujevačkog Ekonomca pobedili su večeras ukrajinski Kerson sa 3:2 (2:0) u svojoj drugoj utakmici na turniru Glavne runde UEFA futsal Lige šampiona, koji se održava u kragujevačkom „Jezeru“. Izabranici Predraga Rajića su ovom pobedom načinili značajan korak ka plasmanu u narednu fazu takmičenja, Elitnu rundu.

Jučerašnji poraz od češkog Era-Pak Hrudima delovao je otrežnjujuće na igrače >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << srpskog šampiona, koji su u meč protiv najboljeg tima Ukrajine ušli znatno ozbiljnije i motivisanije. To je rezultovalo sa dva brza gola na startu utakmice, što je predstavljalo pravi šok za Ukrajince, koji su tako bili prinuđeni da odustanu od planirane taktike kako bi anulirali rezultatski deficit.
Najpre je Rajčević sjajnim udarcem u rašlje „načeo“ mrežu Kersona, a samo par sekundi kasnije asistirao je kapitenu Rniću za 2:0. Bilo je to dovoljno za erupciju oduševljenja na tribinama zavidno popunjenog „Jezera“.
Nastavili su igrači Ekonomca u visokom ritmu i nakon ubedljivog vođstva, pokušavajući da iskoriste početni šok svog rivala i profitiraju postizanjem još nekog pogotka. I umalo im je to pošlo za nogom u 3. minutu, kada se Tales našao u izglednoj prilici za gol, ali je lopta završila pored stative.
U 6. minutu sporna situacija na štetu kragujevačkog tima. Igor je nakon nekoliko majstorskih driblinga oboren od strane golmana Kersona Cipona, koji je tom prilikom napustio prostor od šest metara, ali sudije se nisu udostojile da čuvaru mreže ukrajinskog tima dodele makar žuti karton. Podsetimo da je za maltene identičan start golman Ekonomca Nemanja Momčilović dobio direktan crveni karton u susretu sa Era-Pak Hrudimom, zbog čega je propustio meč sa Kersonom.
U istom minutu beležimo i dobru šansu za Roninja, ali je Antonić dobro intervenisao. Usledilo je nekoliko dobrih prilika za Talesa, koga očigledno nije hteo gol na ovom susretu, dok je na drugoj strani večeras izuzetno raspoloženi Antonić skinuo „zicer“ Skoriji.
35 sekundi pre odlaska na odmor „studenti“ su imali kontru „tri na jedan“, koju nisu uspeli da realizuju, pa je na poluvremenu ostao aktivan rezultat iz 2. minuta – 2:0 za Ekonomac.
Dozu neizvesnosti u ovaj meč uneo je pogodak Roninja u 25. minutu. Tri minuta kasnije Igor pogađa prečku, da bi u 29. minutu Perić povukao kontru, a zatim idealno asistirao Matijeviću za 3:1.
Činilo se da će ovaj gol prelomiti utakmicu u korist srpskog šampiona, ali ispostavilo se da Ukrajnici još nisu rekli svoju poslednju reč. Samo dva minuta kasnije Bilocerkiveč je iz dva pokušaja uspeo nekako da „ugura“ loptu u mrežu i smanji na 3:2.
Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat ovog susreta, mada je Ekonomac u samom finišu propustio još nekoliko dobrih prilika da dođe do ubedljivijeg trijumfa. Najbolju je imao Igor 25 sekundi pre isteka 40. minuta, kada je napravio potez više i dozvolio golmanu Kersona Savenku da otkloni opasnost pred svojim golom.
Moglo je to da se obije o glavu igračima srpskog tima u bukvalno poslednjim sekundama susreta, međutim Klaudio nije uspeo da iznenadi Antonića.
EKONOMAC – KERSON  3:2 (2:0)
KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“
Sudije: Huan Belen (Belgija), Timo Onacu (Finska)
Strelci: 1:0 Rajčević u 2, 2:0 Rnić u 2, 2:1 Roninjo u 25, 3:1 Matijević u 29. i 3:2 Bilocerkiveč u 31. minutu.
Žuti karton: Tales (Ekonomac)
Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 7 (3-4), Kerson 6 (1-5)
EKONOMAC: ANTONIĆ, PERIĆ, MATIJEVIĆ, RNIĆ (kapiten), RAJČEVIĆ, Igor, Stojčevski, Divanei, Milosavljević, Sorokin, Ugo, Vasić, Tales. Trener: Predrag Rajić.
KERSON: CIPUN, SKORI, FUMASA, RONINJO, LANKO, Savenko, Fetko, Berbencev (kapiten), Čudnov, Klaudio, Šoturma, Bilocerkiveč, Volianiuk, Korsun. Trener: Žoao Karlos Barbosa.
U prvoj utakmici drugog dana turnira u Kragujevcu, španski Inter Muvistar je pobedio Era-Pak Hrudim sa 2:1 i rezervisao svoju kartu za Top 16.
Sutra je dan pauze, a turnir se zavšava u subotu kada se sastaju Era-Pak Hrudim – Kerson (18 h) i Inter Muvistar – Ekonomac (20.30 h).
Foto: ekonomac.com
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.