Ekip tvrdi: Visoki funkcioner Zvezde hteo da se kladi za 5.000.000 evra na debakl protiv PSŽ

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2018, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ekip" tvrdi: Visoki funkcioner Zvezde hteo da se kladi za 5.000.000 evra na debakl protiv PSŽ

Ugledni francuski list piše i da je dan pre utakmice u Ligi šampiona prisluškivan razgovor jednog zvaničnika "crveno-belih" i predsednika francuskog prvaka u kojem nije uočeno bilo šta sumnjivo.

"Ekip" navodi da su nekoliko dana pre utakmice drugog kola Lige šampiona, u kojoj je Zvezda doživela debakl protiv francuskog prvaka Pari Sen Žermena u Parizu sa 6:1, o celom slučaju obavešteni i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsednik UEFA Aleksandar Čeferin i njegovi najbliži saradnici. Informacija je stigla od doušnika čiji identitet nije objavljen, ali koji se smatra kredibilnim. Po njegovim obaveštenjima, Zvezdin visoki funkcioner je sa saradnicima spremao 5.000.000 evra da uplati na poraz beogradskog tima s pet golova razlike. Zarada koju bi ostvario preko različitih sajtova za klađenje uživo merila bi se desetinama miliona evra.

Doušnik takođe tvrdi i da se neimenovani Zvezdin zvaničnik dan pre meča u jednoj pariskoj palati sastao s predsednikom Pari Sen Žermena Naserom Al-Kelaifijem, bogatim poslovnim čovekom iz Katara. Istražni organi nadležnog finansijskog tužilaštva navodno su optužbe shvatili veoma ozbiljno. Istraga je, podvlači "Ekip", zvanično otvorena.

Dalje se piše da su inspektori 2. oktobra, dan pre utakmice, "diskretno" prisluškivali razgovor Zvezdinog zvaničnika i Al-Kelaifija, ali da niko od njih nije rekao ništa sporno. Na dan utakmice isti policajci su bili na Parku prinčeva. Sumnja je dosegla vrhunac kad je Kilijan Mbape u 70. minutu pogodio za 5:0, a zatim, posle gola Marka Marina, i Nejmar za konačnih 6:1 u 81.

"Ekip" procenjuje da pobeda Pari Sen Žermena nije nikakvo iznenađenje, ali da se posle remija Zvezde sa Napolijem nije ni očekivalo da će biti tako lako izvojevana. Pa su tako na samoj utakmici bila i stručna lica koja su "procenjivala sumnjivu pasivnost pojedinih igrača srpskog tima".

Istraga je nastavljena i posle utakmice. Doušnik je u Nionu ispričao i da je misteriozni čelnik Zvezde – pod uslovom da je cela priča uopšte tačna – iz svog džepa investirao 3.000.000 od 5.000.000 evra i da je u jednom pariskom lokalu trebalo da pokupi novac odmah posle meča. Međutim, istražitelji su tu dojavu prekasno dobili, pa nisu stigli na sastanak, ako se isti i desio.

Pre same utakmice, nadležni organi su pažljivo pratili sve opklade uplaćene na meč Pari Sen Žermena i Zvezde. U Francuskoj, ipak, nisu primetili nekakve čudne kladioničarske šablone.

Iz UEFA su na sve ove tvrdnje kratko poručili da ovakve slučajeve nikad ne komentarišu pre nego što se istraga završi.

I sam list na kraju teksta ističe da "u ovoj fazi istrage nema konkretnih dokaza, već postoji samo osnovana sumnja" koju dalje ispituju i UEFA i nadležni francuski organi.

"Sve su mogućnosti otvorene. I da je meč namešten, ali i da je neko maliciozno pokušao da naškodi ugledu Crvene zvezde", zaključuje se u tekstu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.