Džikićev Hapoel pao na poslednjem koraku – Bon osvojio Ligu šampiona

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 22:04

Džikićev Hapoel pao na poslednjem koraku – Bon osvojio Ligu šampiona

Košarkaši Bona pobedili su Hapoel u finalu FIBA Lige šampiona rezultatom 77:70 i osvojili to takmičenje.

Srpski trener Aleksandar Džikić nije uspeo da osvoji Ligu šampiona pošto je ekipa Bona odnela pobedu posle izuzetno napete utakmice u Malagi.

Hapoel je eliminisao AEK, pa onda došao na Fajnal For gde je nakon drame izbacio i Tenerife i stigao do duela sa Bonom, gde nisu uspeli da izađu kao pobednici.

U prvoj četvrtini je Bon igrao na krilima naturalizovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Makedonca Ti Džeja Šortsa i od početka držao prednost, ali je prva četvrtina bila u sporom ritmu i Džikićev Hapoel je gubio rezultatom 14:7.

Pritisak je bio veliki na oba tima, a kada se igra ubrzala bilo je 30:14 za ekipu Bona, pa su mnogi otpisali Hapoel, ali su serijom 14:7 do poluvremena uspeli da smanje zaostatak na 37:28.

Kadin Kerington je bio preko potreban Hapoelu, Livaj Rendolf je bio gotovo jedini raspoloženi igrač u izraelskom timu i čim su se Henkins i on priključili u trećoj deonici tako je razlika smanjena na samo jedan poen, 46:45.

Ipak, pet brzih poena Erere vratili su Bonu prednost koji je u poslednji kvartal ušao sa 57:55. Šorts je ponovo "vukao" Bon, pogodio je par teških šuteva i doneo nemačkom timu 8 poena prednosti pa je Džikić morao da reaguje tajm-autom.

Pogodili su njegovi izabranici trojku odmah nakon što su kročili na parket, ali je Ti Džej Šorts sa 12 poena u ključnim momentima uspeo da obriše seriju Livaja Rendolfa.

Spidi Smit nije bio na svom nivou, pa se to i osetilo po rezultatu Hapoela. Bon je na krilima Šortsa uspeo da rezultatom 77:70 pobedi Hapoel iz Jerusalima i donese prvi evropski trofej nemačkom timu.

Sa 29 poena istakao se pomenuti Ti Džej Šorts, dok je 13 ubacio Džavonte Hokins, a 11 Sebastijan Erera. U Hapoelu se sa 27 poena istakao Livaj Rendolf, a Mareks Mejeris je sa 12 poena bio jedini dvocifreni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona,   Dzej

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bon savladao Hapoel i osvojio košarkašku Ligu šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2023

Košarkaši Bona osvojili su Ligu šampiona, pošto su večeras u finalu u Malagi pobedili Hapoel iz Jerusalima rezultatom 77:70 (14:7, 23:21, 20:27, 20:15).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.