Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 13:42

Drama u donjem domu: Pretposlednje kolo važno za Hertu, Keln, Verder...

Danas kreće 33. runda Bundeslige

Herta se udaljila od zone ispadanja i sigurno može da obezbedi spas na svom terenu protiv davljenika Kelna, Leverkuzenu je i bod protiv Union Berlina najverovatnije dovoljan da osigura Ligu Evrope, Verder protiv Augzburga mora da ostvari pozitivan rezultat kako bi biop u situaciji da opstane, Bilefeld ne sme da dozvoli poraz od Hofenhajma, Ajntraht u Gelzenkirhenu juri pobedu u trci za mestom u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ligi šampiona, Menhengladbah i Štutgart sukobiće se u jurnjavi za pozicijom u UEFA Ligi konferencije, a šampion Bajern gostuje Frajburgu. Sve ovo u današnjem programu 33. kola, pretposlednjeg, Bundeslige.

15.30: (2,75) Herta (3,00) Keln (2,80)

Ovo će biti peti meč za Staru berlinsku damu u 12 dana, koji definitivno može da igra važnu ulogu. Međutim, ako igrači kluba iz nemačke prestonice izgube od Kelna, i dalje će imati dva boda prednosti ispred Jarčeva, koja zauzimaju pretposlednje mesto.

Eskadrila Fridhelma Funkela uspela je da slavi protiv RB Lajpciga i Augzburga, ali prošlog vikenda nije mogla da domaći meč sa Frajburgom reši u svoju korist. Štaviše, primila je četiri gola. Ipak, 67-godišnji trener Kelna sa optimizmom gleda na duel na Olimpijskom stadionu.

"Želimo da igramo aktivno od početka i želimo da pobedimo. Jasno je da je pritisak velik, ali igrači su navikli da igraju pod njim", rekao je Funkel.

Dva kruga pre kraja Jarčevi nemaju značajnije izostanke. Čak bi i Sebastijan Anderson trebalo da bude spreman. Istovremeno, jasno je da će trener Funkel da završi misiju u klubu na kraju sezone i da će da ga zameni Štefen Baumgart, koji u Paderbornu radi od 2017. godine.

S druge strane, Pal Dardai je gotovo uvek dobro radio svoj posao na klupi Herte. U sezoni 2015/16 držao je senzacionalno treće mesto posle polovine odigranih mečeva. Na kraju je osvojio sedmo mesto i izborio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ovog puta je pred njim težak zadatak. Naime, treba da spreči da Stara dama posle osam godina ispadne u Cvajtu.

Zdravstvena situacija je nepovoljna, pa Dardai ne može da rasporedi neke važne borce, uključujući Daridu ili Lukebakija. Veliki znak pitanja i dalje visi nad Jarštajnom, Kunjom, Kedirom i Pjontekom, dok je srpski internacionalac Nemanja Radonjić siguran u startnoj postavi.

15.30: (2,60) Augzburg (3,10) Verder (2,85)

S obzirom na to da se u osnovi pet klubova bori za opstanak, ne može se reći da bi duel Augzburga i Verdera trebalo da odluči ko će da se pridruži Šalkeu na putu u niži rang. Istovremeno je takođe teško pronaći favorita, jer obe ekipe proživljavaju veoma loš period.

Augzburg je osvojio samo jedan bod u poslednjih pet utakmica, i to protiv Bilefelda kod kuće, još jednim direktnim konkurentom za opstanak. I pre nedelju dana, uprkos borbenim performansama. Prva utakmica za starog-novog trenera Markusa Vajncerla nije uspela, jer je Augzburg poražen u Štutgartu 2:1.

"Svi igrači su svesni težine situacije. Nismo odigrali lošu utakmicu u Štutgartu, pa verujemo da možemo da se izborimo sa utakmicom sa Verderom. Svesni smo da nas ne čeka jednostavan protivnik", rekao je Vajncerl.

U međuvremenu, Verder je u prošloj rundi prekinio niz od sedam poraza u ligi, remiziravši kod kuće sa Leverkuzenom. Miloš Veljković je povređen i nije u kombinaciji za meč, kao ni Dinkdži, Plogman i Voltemade.

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Subota

15.30: (2,60) Augzburg (3,10) Verder (2,85)

15.30: (2,65) Bilefeld (3,25) Hofenahajm (2,75)

15.30: (7,50) Frajburg (4,90) Bajern (1,40)

15.30: (2,75) Herta (3,00) Keln (2,80)

15.30: (2,00) Leverkuzen (3,45) Union Berlin (3,80)

15.30: (1,50) Menhengladbah (4,50) Štutgart (6,00)

15.30: (12,0) Šalke (7,25) Ajntraht (1,20)

Nedelja

18.00: (7,00) Majnc (4,50) Dortmund (1,45)

20.30: (2,30) RB Lajpcig (3,40) Volfzburg (3,10)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.