Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 20:39

Dortmund u Ligi šampiona, Sančo u poslednjih sedam dana četiri gola i tri asistencije (VIDEO)

Kako igra mladi Englez...

Dortmund je oberučke prihvatio poklon Ajntrahta; Dortmund će naredne sezone igrati u Ligi šampiona! Utisak je - potpuno zasluženo. Mada je slavio u direktnom duelu na Vestfalenu - kolo pre nego što će Borusija krenuti u seriju pobeda - tim iz Frankfurta sam se ugruvao u finišu sezone. Kola su nekako krenula nizbrdo kada je saopšteno da Adi Hiter odlazi sa klupe. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Samo jednom slavio je Ajntraht na pet poslednjih utakmica i pad je bio neminovan. Nakon jučerašnjeg šoka u Gelzenkirhenu i poraza od Šalkea (3:4) Borusija je dobila šansu da sve reši kolo pre kraja. Majnc je takođe juče saznao da je definitivno opstao i lako se predao Milionerima - 1:3.

Gotovo je izvesno da će Nemačku naredne sezone u grupnoj fazi Lige šampiona predstavljati i Volfzburg. Vukovi imaju tri boda više od Ajntrahta i čak i da izgube večeras mnogo bolja gol-razlika stavlja ih u pol-poziciju.

Na krilima trijumfa u DFB kupu protiv RB Lajpciga Borusija je odigrala jiš jedan vrlo dobar meč. Ponovo je blistao Džejdon Sančo. Nakon četiri gola Bikovima u razmaku od pet dana večeras je s dve asistencije potvrdio izvanrednu formu.

Prvo je proigrao Rafaela Gereira za 0:1, a onda i kapitena Marka Rojsa za 0:2.

Ukupno u poslednjih sedam dana jedan od najboljih mladih fudbalera planete ima učinak od četiri pogotka i tri asistencije. Ove sezone 16+22!

Erling Haland nije bio raspoložen kao pre nekoliko dana u finalu kupa, ali uspeo je u finišu meča da namesti gol rezervisti Julijanu Brantu, da bi konačan rezultat postavio Robin Kvajson u prvom minutu sudijske nadoknade sa bele tačke.

Majnc je doživeo prvi poraz još od 28. februara.

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Subota

Augzburg - Verder 2:0 (0:0)

/Kedira 57, Kaliđuri 90pen/

Bilefeld - Hofenahajm 1:1 (1:1)

/Volgzamer 23 - Kramarić 5/

Frajburg - Bajern 2:2 (1:1)

/Gulde 29, Ginter 81 - Levandovski 26, Sane 53/

Herta - Keln 0:0

Leverkuzen - Union Berlin 1:1 (1:0)

/Virc 27 - Pohjanpalo 72/

Menhengladbah - Štutgart 1:2 (1:0)

/Štindl 45 - Endo 72, Kalajdžić 77/

Šalke - Ajntraht 4:3 (1:1)

/Huntelar 15, Idrizi 52, Flik 60, Houp 64 - Silva 29, 72, Ndika 51/

Nedelja

Majnc - Dortmund 1:3 (0:2)

/Kvajson 90+1 - Gereiro 23, Rojs 42, Brant 80/

20.30: (2,20) RB Lajpcig (3,45) Volfzburg (3,25)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.