Izvor: MozzartSport.com, 07.Maj.2021, 18:15

Dortmund napada Lajpcig i Ligu šampiona bez Halanda: Menjaju ga Rojs ili Azar

Veliki problem za žuto-crne pred izuzetno važnu utakmicu

Teški trenuci za Borusiju Dortmund. Dugo godina žuto-crni bili su jedini ozbiljan konkurent Bajern Minhenu u borbi za titulu, međutim, ove sezone pitanje je hoće li uopšte uspeti da se nađu među prva četiri tima Bundeslige i plasiraju u Ligu šampiona.

Na tri kola pre kraja, Borusija ima bod manje od Ajntrahta, s tim da klub iz Frankfurta u nedelju dočekuje dvanaestoplasirani Majnc i biće veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iznenađenje ako ga ne savlada. Dan ranije, Milionere čeka mnogo teži posao, jer igraju protiv drugoplasiranog RB Lajpciga.

Iako je gostima vodeći Bajern sa sedam bodova prednosti dostižan samo u teoriji, a uveliko su prebrinuli brigu oko plasmana u elitno međunarodno takmičenje, sigurno je da tim sa istoka Nemačke neće doputovati u Dortmund s belom zastavom. Nije to manir nemačkih klubova.

SUBOTA, 15.30: (2,30) DORTMUND (3,45) RB LAJPCIG (3,05)

Stoga, Edina Terzića i njegove fudbalere čeka jedna od najtežih utakmica sezone. Koju je dodatno otežala povreda Erlinga Halanda.

Po pisanju nemačkih medija, najbolji strelac Borusije propustio je poslednji trening i, kako stvari stoje, neće biti u timu za sutrašnji duel. Reč je o povredi mišića noge, zbog koje Norvežanin nije igrao prošle subote u polufinalu Kupa protiv drugoligaša Kila. I bez njega, žuto-crni su bili ubedljivi i pobedili 5:0, postigavši sve golove već u prvom poluvremenu. Sada ih, međutim, čeka značajno teži izazov.

U odsustvu Halanda protiv Kila je kao najistureniji igrao kapiten Marko Rojs. Očekuje se da tako bude i protiv Lajpciga, mada postoji mogućnost i da zameni mesto sa Torganom Azarom, koji je u prethodnom meču igrao iza njega. Obojica su bili strelci u ubedljivoj pobedi, u kojoj je jedan gol dao i Džad Belingem, a dva mladi Đovani Rejna.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.