Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 14:15

Dortmund mora da iskoristi Ajntrahtov kiks

Možda i poslednja prilika za Milionere da uhvate priključak u borbi za plasman u Ligu šampiona

Ajntraht iz Frankfurta je pretrpeo težak poraz od Borusije Menhengladbah i omogućio Dortmundu da mu se približi na samo četiri boda razlike. Da bi Milioneri to učinili, moraće na Signal Iduna Parku da savladaju Verder, koji bi u slučaju poraza doveo i status u elitnom rangu u pitanje (15.30).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
15.30: (1,45) Dortmund (4,50) Verder (7,00)

Vratila se ekipe Edina Terzića na pobedničke staze u Bundesligi minulog vikenda, kada je savladala Štutgart na gostovanju (3:2). Interesantno je da se Erling Haland nije upisao u listu strelaca, već su put ka pobedi golovima trasirali talentovani Džud Belingem i Ansgar Knauf, koji su tako postigli svoje prve golove u šampionatu. Posle tog duela Milioneri su izašli sredinom sedmice i na megdan Mančester Sitiju u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona, pružili su odličan otpor, ali nisu uspeli da slave (1:2): Utisak je ipak da su se časno oprostili od elitnog takmičenja. Dobra vest pred duel sa Verderom je da se treninzima vratio Džejdon Sančo, dok ponovo u startnih 11 treba očekivati talentovanog Knaufa.

Terzić je istakao da će njegovi puleni pokušati da prenesu igru iz duela sa Građanima i na domaći šampionat, ali da je pred ekipom jako težak zadatak.

"Sa sobom smo poneli samopouzdanje, ali to nije dovoljno. Moramo da nastavimo da radimo naporno, samo sebi dugujemo da nastavimo sa ovakvim nastupima u poslednjih šest utakmice u Bundesligi. Pred nama je brutalno težak zadatak. Verder nas muči poslednjih godina, kakvu god da igra sezonu. Moraćemo da damo sve od sebe".

Verder će sa druge strane pokušati da izbegne borbu za opstanaka, kako je serijom očajnih rezultata u poslednjem periodu došao u situaciju da ima samo četiri boda više od prvog tima ispod crte (Herta). Izuzev trijumfa u četvrtfinalu kupa protiv drugoligaša Regensburga, sastav sa Vezera je pretrpeo četiri vezana poraza u Bundesligi. Dobra vest je da je Milot Rašica postigao prvi gol u sezoni u minulom kolu, iako je ušao sa klupe, pa se danas očekuje u startnih 11. U prvoj postavi bi mogli da se nađu i Romano Šmit i Kevin Mohvald, dok bi na klupu mogao da se preseli Kristijan Gros. Ludvig Avgustinson se oporavio i konkuriše za tim, ali se Feliks Abgu očekuje na terenu po levom boku. Niklas Fulkrug je takođe ponovo u konkurenciji, pa će pružiti još jednu opciju treneru Florijanu Kohfeltu u napadu.

Borusija je upisala pobede na prethodna dva duela sa ekipom sa Vezera i to na strani, ali na pobedu na svom stadionu čeka od 2018. godine.

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

RB Lajpcig - Hofenhajm 0:0

Subota

Augzburg - Bilefeld 0:0

Frajburg - Šalke 4:0 (2:0)

/Heler 7, Salai 22pen, Ginter 50, 74/

Menhengladbah - Ajntraht 4:0 (1:0)

/Ginter 11, Hofman 60, Bensebaini 67, Volf 90+5/

Union Berlin - Štutgart 2:1 (2:0)

/Premel 20, Musa 43 - Ferster 49/

Volfzburg - Bajern 2:3 (1:3)

/Veghorst 35, Filip 54 - Musijala 15, 37, Čupo Moting 24/

Leverkuzen – Keln 3:0 (1:0)

/Bejli 5, 76, Dijabi 51/

Nedelja

15.30: (1,45) Dortmund (4,50) Verder (7,00)

Odloženo

Majnc - Herta

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.