Izvor: MozzartSport.com, 13.Feb.2021, 16:02

Dolazi Bjelica da uzme titulu

Dinamo dočekuje Osijek u derbiju šampionata Hrvatske, gostujući trener ima ogroman motiv da se osveti doskorašnjem klubu

San svakog trenera: da klubu koji mu je dao nezaslužen otkaz dođe u kuću i uzme mu titulu. E, takav san na javi sanja poslednjih dana Nenad Bjelica, trener Osijeka.

Njega i Osijek, koji mu je matični klub iz doba kada je bio fudbaler, pa je 2001. bio i najbolji strelac tima, čeka danas gostovnje na Maksimiru, gde će ukrstiti koplja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Dinamom u sklopu derbija 21. kola prvenstva Hrvatske. Dakle, očekuje ga dvoboj sa klubom u kojem je dostigao trenerski zenit, i sa kojim je igrao Ligu šampiona.

A, onda je, kada je počela korona, trofejni trener dobio otkaz u Zagrebu. Neoprostiv greh je bio što nije pristao na smanjenje plate. Od tada je Bjelica bio bez angažmana, dovodio se u vezu sa nekoliko klubova, čak i sa Fenerbahčeom, da bi iznenada u septembru prošle godine prihvatio ponudu Osijeka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

I evo, stoji rame uz rame sa Dinamom u šampionskoj trci.

Nema dileme da su na Maksimiru u malom strahu. Nije baš Hanibal, ali Nenad Osvetnik im je pred vratima. I njegov Osijek koji je u seriji od pet uzastopnih pobeda. Koji od momenta kada ga je Bjelica preuzeo ima samo jedan poraz u prvoj ligi Hrvatske.

Drugi put u karijeri strateg Osijeka stiže na Maksimir kao trener nekog kluba, poslednji put to je bilo 2013. godine kao trener bečke Austrije, slavio je s 2:0 i odveo Bečlije u Ligu šampiona preko Dinamove grbače, a sad se nada kako može da ponovi taj uspjeh. U jedinom dosadašnjem okršaju ove sezone na Maksimiru Dinamo je slavio 4:1, ali tada je na klupi gostiju bio Ivica Kulešević.

Dinamo, pak, samo u ovoj godini ima dva poraza. Pretposlednjeg dana januara doživeo je šok na svom stadionu, tukao ga je Šibenik sa 2:1. To govori da su Modri ranjivi. I Bjelica im je video ahilovu petu. Udariće tu jako.

Osijek ne igra lepo, ne igra lepršavo, ali nije to ni realno, pošto svakako nema najjača imena u Hrvatskoj. Međutim, ima tim čvrst kao stena. Na pet poslednjih kola nije primio ni gol! Sa samo 15 primljenih na 20 utakmica ima najjaču odbranu u ligi.

Da je Dinamo u krizi videlo se i u poslednjem kolu, u kojem je kao gost jedva sa 1:0 pobedio poslednjeplasiranu Istru.

Ove sezone, jesenas u novembru, Osijek je kod kuće pobedio Dinamo sa 2:0. Zadovoljio bi se ovog puta i bodom u Zagrebu. Jer bi i taj bod do maksimuma razgoreo nade u prvu klupsku titulu. Ako neko to može da ostvari, onda je to Nenad Bjelica.

HRVATSKA 1 - 21. KOLO

Petak

Varaždin - Lokomotiva 0:1 (0:1)

Subota

15.00: (1,80) Gorica (3,50) Šibenik (4,20)

17.30: (1,88) Dinamo (3,35) Osijek (4,00)

Nedelja

15.00: (1,35) Rijeka (4,50) Istra (8,50)

Odloženo

Hajduk - Slaven

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.