Đavolska lekcija očajnom Liverpulu! De Hea omađijao Sterlinga, a Runi, Mata i RVP izrešetali Redse

Izvor: Prva.rs, 14.Dec.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đavolska lekcija očajnom Liverpulu! De Hea omađijao Sterlinga, a Runi, Mata i RVP izrešetali Redse

 

Liverpul izgleda kao ošamućeni pijanac koji se leluja sa jedne na drugu stranu ulice i dobija šamar za šamarom. Rane od ispadanja iz Lige šampiona se još nisu zacelile, a slavni klub sa Enfilda je dobio još jednu lekciju. Da stvari po njihove navijače budu gore, so na ranu je dosuo najveći rival Mančester Junajted. U najvećem derbiju engleskog fudbala, Mančester Junajted je potpuno razbio >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << četu Brendana Rodžersa i slavio sa ubedljivih 3:0.
Koliko god da je Liverpul loš u poslednje vreme, visok trijumf Crvenih đavola nije samo posledica očaja Rodžersovog tima, već i fantastične forme VanGalovih izabranika. Posle porođajnih muka na početku sezone, izgleda da je kontrovezni Holanđanin posložio kockice na Old Trafordu i Mančester Junajted melje protivnike u poslednje vreme. Liverpul je bio šesta uzastopna recka u Premijer ligi, Junajted se trudi da do Božićnog ludila ostane u trci sa Čelsijem i Sitijem i onda eventualno napravi ključni iskorak u borbi za titulu...
Van Gal se opet poigrao sa startnom postavom. Mladi Vilson je pravio društvo VanPersiju u startnih 11, Runi i Mata su delovali kao polušpicevi i ispostavilo se da su njih dvojica napravili prevagu. Rodžers je na drugoj strani odlučio da promeni golmana,Minjolea je zamenio Džons, povreda Džonsona u 26. minutu je promenila formaciju Redsa na postavku sa tri odbrambena igrača u liniji... Ali, ništa to nije pomoglo Liverpulu.
Možda bi Redsi i izvukli neki povoljniji rezultat da je Rahim Sterling umeo da pogodi mrežu. Tri puta je bio u sjajnim prilikama i tri puta mu je De Hea fantastičnim intervencijama spuštao rampu. Blistao je Španac na golu Mančester Junajteda. MoždaSterling sada i razmisli da li mu je malo onih 70.000 funti nedeljno koliko je odbio pre neki dan kada mu je klub ponudio novi ugovor.
Jednu od stopostotnih prilika Sterling je propustio u 11. minutu, a samo 30 sekundi kasnije stigla je surova kazna na drugoj strani terena. Valensija je osramotio Alena i kao na tacni poslužio Runija koji je je iz punog trka snažno plasirao loptu u mrežu Džonsa. Na 2:0 je povisio raspoloženi Huan Mata. Opet je Liverpulova odbrana pukla po šavovima,Van Persi je centaršut Janga samo produžio do Španca koji je iz ofsajd pozicije zatresao mrežu gostiju, ali sudija Etkinson to nije video.
Pokušao je Rodžers uvođenjem Balotelija i Markovića, srpsko-italijanski tandem je stvorio neke šanse, ali je loptu iz mreže opet vadio golman Liverpula. Mata je divno poslužio Van Persija koji ne greši za konačnih 3:0.
Mančester Junajted je u velikom naletu forme, dok Rodžers na drugoj strani ne zna odakle da počne da rešava probleme. U ovom trenutku Liverpulu problem predstavljau i golman i odbrana i vezni red i napad... A, ceh bi prvi mogao da plati upravo Rodžers jer sve je izvesnije da nije tako veliki trener bez Luisa Suareza u timu.
PREMIJER LIGA, 16. kolo
Subota:
Barnli -Sautempton 1:0
/Barns 73/
Čelsi -Hal 2:0 (1:0)
/Azar 7, Kosta 68/
Kristal Palas - Stouk 1:1 (1:1)
/Mekartur 11 - Krauč 13)
Lester - Mančester Siti 0:1 (0:1)
/Lampard 40/
Sanderlend - Vest Hem 1:1 (1:1)
/Žordi Gomez 22. pen - Dauning 29/
Vest Bromvič-Aston Vila 1:0 (0:0)
/Gardner 72/
Arsenal-Njukasl 4:1 (1:0)
/Žiru 15, 58, Kazorla 54, 88p - Perez 63/
Nedelja:
Mančester Junajted - Liverpul 3:0 (2:0)
/Runi 12, Mata 40, Van Persi 71/
17.00 Svonsi - Totenhem
Ponedeljak:
21.00 Everton-Kvins Park
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.