Dinamo BAŠ blizu LŠ: Maksimir slavi VELIKU pobedu

Izvor: Mondo, 21.Avg.2019, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo BAŠ blizu LŠ: Maksimir slavi VELIKU pobedu

Šampion Hrvatske stekao veliku prednost protiv Rozenborga pred revanš plej-ofa Lige šampiona u Trondhajmu.

Posle neuspešnog pokušaja prošle godine, Dinamo iz Zagreba na dobrom putu je da ovog leta izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Ekipa Nenada Bjelice savladala je Rozenborg u prvom meču plej-ofa Lige šampiona i od sedmog učešća u elitnom takmičenju deli je samo još 90 minuta revanša u Tronhajmu.

Mogao je Dinamo i do ubedljivijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trijumfa u drugom poluvremenu, u kojem se dva puta tresla prečka, a bilo je i nekoliko dobrih prilika na obe strane, ali na kraju "modri“ će na revanš putovati sa dva gola prednosti i bez primljenog gola:

DINAMO - ROZENBORG 2:0 (2:0)

/Petković 8 penal, Oršić 28/

Dve pobede 3:1 Rozenborga protiv Maribora u trećem kolu kvalifikacija nisu uplašile fudbalere Dinama koji su u sredu uveče od početka jurnuli ka golu šampiona Norveške i to im se isplatilo.

U sedmom minutu, Lundemo je oborio Bruna Petkovića u šesnaestercu, a manje od 60 sekundi kasnije napadač "modrih" sam je realizovao jedanaesterac za vođstvo 1:0.

U 28. minutu, mat u tri poteza!

Golman Dominik Livaković je posle opasnog napada gostiju odmah uputio dugu loptu ka Petkoviću, Lundemo je intervenisao ispred njega, ali se lopta odbila do Oršića koji je kroz noge matirao Hansena za velikih 2:0.

Samo šest minuta kasnije moglo je biti 3:0, ali je Moro pogodio prečku.

Rozenborg se u nastavku izborio za nešto veći posed i pomerio igru ka golu Dinama, a do isteka jednog sata igre još dva puta lopta je pogodila prečku.

Ogromnu priliku da "overi" pobedu i obezbedi još mirniji revanš svojoj ekipi promašio je Ademi, desetak minuta pre kraja.

Uprkos tome, Dinamo ima lepu prednost i priliku da u svom sedmom plej-ofu za Ligu šampiona obezbedi grupnu fazu.

Samo dva puta u prošlosti "modri" su stali na poslednjoj stepenici.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.