Dibala poslao svoj Juventus u Ligu konferencija VIDEO

Izvor: B92, 04.Jun.2023, 23:10

Dibala poslao "svoj" Juventus u Ligu konferencija VIDEO

Sa poslednjih pet utakmica 38. kola Serije A, spuštena je zavesa na šampionat u Italiji.

Od ranije se znalo da je Napoli šampion, a da će u Ligu šampiona Lacio, Inter i Milan.

Ove večeri podeljene su i karte za ostala evropska takmičenja, pa će tako grupnu fazu Lige Evrope igrati Atalanta i Roma, a u Ligu konferencije će Juventus, posle svih oduzetih bodova i drame u poslednjim minutima sezone.

"Vučica" je do pre četiri dana bila na penal-seriju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do učešća u Ligi šampiona, ali je izgubila finale Lige Evrope u Budimpešti od Sevilje, da bi ove večeri na svom "Olimpiku" umalo ispustila i mesto u Ligi Evrope naredne sezone.

Roma je gubila protiv Specije od šestog minuta, koja je samo bodom mogla da opstane u elitnom rangu, jer je Verona u isto vreme izgubila od Milana.

I imala ga je do 90. minuta, a junak Specije je mogao da bude golman Zut, koji je u samoj završnici meča u Rimu odbranio dva čista zicera.

Međutim, u tom poslednjem minutu je dosuđen penal zbog faula nad Stefanom El Šaravijem, a Paolo Dibala je realizovao jedanaesterac za krajnjih 2:1.

Time je poslao svoj bivši klub Juventus u Ligu konferencija, kome tako nije vredela pobeda u Udinama od 1:0 golom Federika Kijeze.

Vredi istaći da je ceo meč za Romu branio srpski reprezentativac Mile Svilar, a Nemanja Matić je na terenu bio do 64. minuta.

U ekipi Juventusa je Filip Kostić proveo jedno poluvreme na terenu, a potom je zamenjen između dva dela utakmice. Lazar Samardžić odigrao je ceo meč za Udineze.

Atalanta je svoje mesto u Ligi Evrope overila ubedljivom pobedom nad Moncom 5:2.

U borbi za opstanak, Verona nije ispala uprkos porazu na "San Siru", jer je i Specija izgubila, a zbog novog pravila u Seriji A, ova dva tima će zbog istog broja bodova igrati baraž za opstanak.

Iz lige su od ranije ispali Kremonese i Sampdorija sa Dejanom Stankovićem na klupi.

U utakmici bez rezultatskog značaja, Bolonja je slavila na gostovanju Lečeu rezultatom 3:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ALEGRI: Neću da podnesem ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2023, 09:54

Nastavlja da radi kao da se ništa nije dogodilo...Trener fudbalera Juventusa Masimilijamo Alegri izjavio je da nema nameru da podnese ostavku, pošto ima još dve godine ugovora sa torinskim klubom, prenosi Skaj Italija...Juventus je sinoć u gostima pobedio Udineze 1:0 u meču poslednjeg, 38. kola...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.