Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 21:26

Daleko je opstanak: Vest Hem sve prosuo! Siti trenirao za Ligu šampiona (VIDEO)

Šefild u poslednjem minutu stigao do pobede protiv Vulverhemptona – 1:0

Impresionirao je Vest Hem u nedavnom okršaju sa Čelsijem. Sve što su Čekićari pogrešno radili tokom prethodnog dela sezone, popravili su u tom duelu. Svi su govorili da je to odlučujući korak ka opstanku, ali tim Dejvida Mojesa potrudio se da ponovo sebi zakomplikuje život. Veliki korak unazad napravio je Vest Hem, pošto je dozvolio da na svom bunjištu bude poražen od nezainteresovanog Barnlija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << – 0:1.

Vrlo tvrd meč viđen je u glavnom gradu Engleske. Vest Hem je igrao u vrlo ofanzivnoj varijanti. Iza napadača Antonija, delovali su Jermolenko, Fornals i Boven. Jeste domaćin imao više od igre, na kraju i 18 šuteva ka golu rivala, ali nedostajalo je koncentracije. Pa i kvaliteta u samoj završinici.

Barnli je taktički izgledalo vrlo pristojno. Dočekao je svoj trenutak. Tada je Tejlor odlično centrirao sa leve strane, nebeskim skokom Rodrigez je nadvisio odbranu Vest Hema i zakucao glavom loptu u mrežu. Igrao se 39. minut meča.

Sa jedne strane videli smo jalove napade Vest Hema, sa druge vrlo direktan Barlnijev fudbal. Iako je Mojesov tim pokušavao na sve načine, sve je moglo da bude rešeno u 73. minutu. Vud je posle odlične akcije pogodio mrežu Vest Hema, tek posle konsultacija sa VAR-om konstantovan je ofsajd.

Vest Hem i dalje ima četiri boda više od Aston Vile, ali daleko od toga da će biti bezbrižan u preostala četiri kola.

Jedva čekaju da se sezona u Premijer ligi završi igrači Mančester Sitija. Ali ako ništa drugo uspešno treniraju za ono što ih čeka u završnici Lige šampiona. Posle Liverpula na Etihadu je katasgtrofu doživeo i Njukasl (5:0). Građani su odigrali meč u laganom ritmu, bez prevelikog umaranja ili potrošnje. Davali su golove na prepoznatljiv način.

Muke za svrake počele su u 10. minutu kada je višak napravljen na levoj strani, a dodavanje Silve iskoristio je Žorž Žesus. Ubrzo identična akcija, samo su junaci promenjeni. De Brujne je bio asistent, a Marez strelac.

Nemoćno je izgledala odbrana Njukasla i u nastavku. Igrači Sitija su prolazili do mreže gde su i kada gos su hteli. Kao na primer Silva u 58. minutu kada je naterao Fernandeza da postigne autogol. Pogodio je Silva i iz slobodnjaka.

Veče velike sreće u Šefildu. Domaćin je nastavio borbu za mesto u Ligi Evrope. I to na najlepši mogući način. Vulverhempton je ponovo pokazao golgetersku impotenciju, promašio nekoliko šansi. Na kraju je kažnjen u 94. minutu.

Bio je to poslednji pokušaj Šefilda. Norvud je centrirao iz kornera, a Egan je glavom doneo velika tri boda domaćinu.

PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Utorak

Kristal Palas - Čelsi 2:3 (1:2)

/Zaha 34, Benteke 72 - Žiru 6, Pulišić 27, Abraham 71/

Votford - Norič 2:1 (1:1)

/Disib 10, Velbek 55 - Buendija 4/

Arsenal - Lester 1:1 (1:0)

/Obamejan 21 - Vardi 84/

Sreda

Mančester Siti - Njukasl 5:0 (2:0)

/Žesus 10 i 90, Marez 21, Fernandez 58 ag, Silva 65/

Šefild Junajted - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Egan 90+4/

Vest Hem - Barnli 0:1 (0:1)

/Rodrigez 58/

21.15: (5,80) Brajton (3,90) Liverpul (1,60)

Četvrtak

19.00: (4,60) Bornmut (3,60) Totenhem (1,80)

19.00: (2,05) Everton (3,45) Sautempton (3,60)

21.15: (8,50) Aston Vila (4,70) Mančester Junajted (1,38)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.