Da li su čak tri od četiri Bajernova gola Barsi bila nelegalna?

Izvor: Blic, 24.Apr.2013, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li su čak tri od četiri Bajernova gola Barsi bila nelegalna?

Bajernova surova lekcija Barseloni. Tako bi mogao u najkraćem da glasi ceo izveštaj sa utakmice u kojoj je nemački klub sa čak 4:0 preslišao rivala u prvom meču polufinala Lige šampiona. Ali, to što su svi videli kako lopta četiri puta završava u mreži Barse je nekako... previše obična priča. Šta bi bilo kada bi se u tako očiglednu, a zasluženu pobedu, ubacilo i malo kontroverze? Recimo, poput tvrdnje "tri gola Bajerna ne bi smela da budu priznata"?

Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se po strani ostavi i činjenica da već više od godinu dana ne funkcioniše kao nekada Barsina tiki-taka (za one koji fudbal ne prate, u prevodu bi to moglo da znači "beskonačan broj nepogrešivih, kratkih dodavanja, dok se rivalu ne zavrti u glavi, a vi mu onda date gol"), ako se po strani ostavi i činjenica da Bajern igra možda i najbolji fudbal u Evropi od prošlogodišnjeg učešća u finalu Lige šampiona, šta onda ostane?

Ostane prvih 90 minuta dvomeča ovih timova, a u tih 90 minuta - tri sporne situacije.

Najpre, kod prvog pogotka Bajerna, koji je postigao Tomas Miler na Danteovu asistenciju glavom, neko može da kaže "Pa, bio je faul!". I, izgleda da sudija ne bi pogrešio da se oglasio prilikom te asistencije, jer se Dante "popeo" na Danija Alveša ne bi li glavom proigrao strelca.

Zatim, kod gola za 2:0, izgleda da je Mario Gomez bio u ofsajdu. Zapravo, to je gotovo izvesno kada se snimak koji sledi pogleda čak i ne previše pažljivo.

I, na kraju, kada je Arjen Roben povisio na 3:0, nije li Tomas Miler na nepropisan način blokirao Đordija Albu u Barsinom šesnaestercu, omogućivši tako saigraču da nesmetano prođe i povisi prednost? Možda je bio faul, možda nije...

Sve u svemu, tri su sporne situacije od četiri gola, i to četiri gola koje je primila Barselona (a Barsu je poslednji put neko pobedio sa 4:0 davne 1997, i to kijevski Dinamo). Nekome to neće smetati. A neko će se žaliti i na "preskakanje kozlića" koje je izveo Dante, neko na "sudija, gde su ti oči?" ofsajd-situaciju, a neko na legalizaciju "pik-en-rola" u fudbalu.

Ali... sve je to fudbal. Sport u kome 11 igra protiv 11, a u kome na kraju, izgleda i dalje, uvek pobede - Nemci.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.