Ćurčić snimao Orlove u Briselu: Mitrović na visokom nivou, Obradović se vraća u formu

Izvor: MozzartSport.com, 16.Feb.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić snimao Orlove u Briselu: Mitrović na visokom nivou, Obradović se vraća u formu

Selektor Srbije skenirao reprezenativne kandidate na meču Anderleht - Mehelen, a planira i put na meč Lige šampiona između Šalkea i Reala

Iako je na zvaničnu dužnost selektora reprezentacije Srbije stupio krajem novembra prošle godine, Radovana Ćurčića konkretan posao očekuje tek narednog marta kada će saopštiti spisak za kvalifikacioni meč koji Orlove očekuje krajem marta protiv Portugala u Lisabonu.

Ćurčić je imao dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vremena da napravi plan i strategiju za oporavak srpskog nacionalnog tima i u međuvremenu je obavio razgovore sa nekolicinom reprezentativnih kandidata. Tim povodom je juče u Briselu posmatrao „srpski derbi“ u Pro ligi između Anderlehta i Mehelena. Strelci oba gola su bili Srbi: Aleksandar Mitrović i Dalibor Veselinović.

„Posle utakmice sam imao sastanak sa Mitrovićem, kolegom Jankovićem i fudbalerima iz Mehelena. Utisci su dobri i raduje me što Mitrović igra u Belgiji na visokom nivou. Svi se nadamo da će zadržati takvu formu do marta kada nas očekuje prvo okupljanje u ovoj godini. Zadovoljan sam i još nekim stvarima koje sam video. Na terenu su bili bivši A reprezentativac Ivan Obradović i nekadašnji mladi reprezentativac Miloš Kosanović. I oni su ostavili dobar utisak“, kaže Ćurčić za MOZZART Sport.

Posle dužeg perioda problema sa povredama i tužne epizode u Saragosi, Ivan Obradović se „pronašao“ u Mehelenu. S obzirom da je pozicija levog beka do sada bila jedna od potencijalnih probelma u A timu kada je morao da izostane Aleksandar Kolarov, interesuje nas vaše mišljenje o Obradoviću.

Imali smo tu situaciju protiv Danske da je Kolarov bio povređen i da je jedini igrač sa spiska koji je mogao da odgovori zahtevima na poziciji levog beka bio Duško Tošić. Gledamo da dobro popunimo sve pozicije i da imamo jaku konkurencija na svim mestima u timu. Obradović igra na interesantnoj poiziciji i moj je utisak da se vraća u nekadašnju formu. Još je rano da pričamo o njegovom povratku u nacionalni tim. On pre svega mora da zadrži formu i da nastavi da igra na istom nivou. Do objavljivanja spiska za meč sa Portugalcima ima još vremena i bilo bi neozbiljno da sada pričamo o pozivima.“

Ćurčića sada očekuje odlazak u Gelzenkirhen na meč osmine finala Lige šampiona između Šalkea i Reala gde će na skeneru biti Matija Nastasić.

„Stvarno me raduje što je Nastasić pogodio sa klubom i što igra u Šalkeu. Za njega je najbitnije da ima minutažu pošto je prethodni deo sezone bio rezerva u Mančester Sitiju. On je u godinama kada mu je najpotrebije da igra. Ostavio je dobar utisak u prve četiri utakmice za nemački klub i nadam se da će tako nastaviti i do kraja sezone“, optimista je Ćurčić.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ćurčić skenira, Pešić i Škuletić kao "džokeri"?

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2015, 14:26

Reprezentaciju Srbije očekuje meč odluke u Lisabonu, povrede i forma igrača sužavaju izbor Radovana Ćurčića koji pomno prati srpske internacionalce i formira spisak na kojem bi mogla da budu viđenja i neka iznenađenja.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.