Crvena lekcija - Posle svetskog rekorda za štopera i golmana, Redsi obaraju još jedan nezamisliv rekord!

Izvor: Sportske.net, 22.Jan.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crvena lekcija" - Posle svetskog rekorda za štopera i golmana, Redsi obaraju još jedan nezamisliv rekord!

Da li je ovo moguće? Izgleda da jeste, odavno se ne pamti da je neko tako dobro poslovao...

Kako sada stvari stoje, Liverpul će postati prvi klub u istoriji fudbala koji će probiti sumu od 100 miliona evra profita.

Naime, Redsi koji vode u PL su prošle godine imali rekordan prihod u Ligi šampiona gde su stigli do finala i zaradili oko 80 miliona evra, a prodali su nekoliko meseci pre toga Kutinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Barseloni za 145 miliona.

Dakle, ni kupovina najskupljeg štopera svih vremena Van Dajka, ni najskupljeg golmana svih vremena Alisona Bekera ih neće sprečiti da uđu u istoriju kao klub koji je završio godinu sa najvećim plusem u istoriji fudbala.

To još nije zvanično, mada je UEFA potvrdila da će Liverpul srušiti rekord Lestera koji je godinu dana posle titule stigao do četvrtfinala, prethodno prodao Kantea, uspeo da marketinški naplati senzacionalnu titulu prvaka Engleske. "Lisice" su te godine zaradile oko 100 miliona evra, ali će Liverpul probiti magičnu granicu.

Inače, na listi prihoda, Liverpul je 2018. bio deveti, zadržao je poziciju, zarada je 424 miliona, ispred njih su Čelsi, PSŽ, Arsenal, Siti, Bajern, i naravno velika trojka, Barsa, Real i prvoplasirani Junajted.

Međutim, očekuju novi porast prihoda posle sjajnih rezultata i penjanje na tabeli, sve vreme su u top 10, bore se sa Juventusom, ali su oba kluba napravila veliki skor, za četiri godine gotovo da zarađuju duplo u odnosu na 2014. godinu.

Ali, Liverpul ima veći profit od svih jer manje troši, tačnije prodaje igrače, napravio je nekoliko velikih transfera, počev od Suareza, preko preko Sterlinga, Ajba, Džoa Alena, Bentekea, Kutinja, Sakoa, do Solankea koji je otišao u Bornmaut za preko 20 miliona evra. Prodavali su i mlađe igrače, Engleze za veliki novac slabijim klubovima, pa kada se sve sabere, jasno je zbog čega ovako dobro posluju.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.