Izvor: MozzartSport.com, 12.Jul.2020, 11:28

Čelsi mora u Ligu šampiona ako želi najveće pojačanje

Havercov uslov je da igra u elitnom takmičenju

Opasno se zakuvala borba za Ligu šampiona u engleskoj Premijer ligi. Liverpul i Mančester Siti su svoja dva mesta odavno kaparisali, ali za preostala dva ćemo gledati žestoku borbu Čelsija, Lestera i Mančester Junajteda.

Do prekida sezone je delovalo da će Lester biti treći, ali je po nastavku sezone pao u formi, pobedio samo jednu utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i dozvolio Čelsiju i Mančester Junajtedu da ga sustignu. Na kraju bi ipak najveći gubitnik mogao da bude Čelsi koji je jučerašnjim debaklom protiv Šefild Junajteda ozbiljno zakomplikovao sebi život, pa Lester i Junajteda danas i sutra mogu da ga prestignu na tabeli. I ne samo što bi Plavci mogli da ostanu bez Lige šampiona već i beu najvećeg pojačanja koje su naciljali.

Čelsijeva glavna meta u letnjem prelaznom roku je supertalentovani nemački vezista Kai Haverc. Mladi Nemac je bio na radaru skoro svih velikih klubova Evrope, ali Leverkuzen ga ne da ispod 100.000.000 evra što nije baš primamljiva cena u ovo vreme finansijske krize. Jedini klub koji je spreman da ide do kraja za Haverca je Čelsi, ali možda im ni pare neće biti dovoljne.

Haverc je već saopštio ljudima u Leverkuzenu da želi da ide iz kluba ovog leta jer tim nije obezbedio plasman u Ligu šampiona naredne sezone, a on želi da igra u elitnom takmičenju. Taj uslov će postaviti i pri izboru budućeg kluba i zato je Plavcima važno da obezbede plasman u elitno takmičenje i završe među prva četiri kluba u Premijer ligi.

Raspored im ide na ruku jer dočekuju otpisani Norič, gostuju bezbrižnom LIverpulu i u poslednjem kolu igraju kući protiv Vulvsa koji su u padu forme posle serije sjajnih rezultata. Sa druge strane, Lester i Mančester Junajted imaju međusobni okršaj u poslednjem kolu od kojeg bi vrlo verovatno moglo da zavisi ko ide u Ligu šampiona.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.