Izvor: RTS, 13.Jul.2020, 10:40

CAS usvojio žalbu Sitija, "građani" ipak u Ligi šampiona

Sud za sportsku arbitražu u Lozani usvojio je žalbu Mančester sitija na dvogodišnju zabranu igranja u Ligi šampiona. Novčana kazna "građanima" smanjena je na 10 miliona evra.
Mančester siti će ugrati naredne sezone u Ligi šampiona, epilog je žalbenog procesa koji je klub pokrenuo pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

Takođe, novčana kazna smanjena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je sa 30 na 10 miliona evra.
U obrazloženju odluke Suda za sportsku arbitražu navodi se da navodi Uefinog odbora (za finansijsku kontrolu klubova) koji je izrekao kaznu nisu utvrđeni, kao i da nisu bili pravovremeni.
Ipak, Siti je kažnjen zbog propusta u saradnji sa Uefinim odborom, stoga je na snazi ostala novčana kazna, koja je umanjena.
Siti će tako biti u prilici da naredne sezone igra u Ligi šampiona, pošto trenutno zauzima drugo mesto u šampionatu Engleske.
Uefa je prihvatila odluku Suda za sportsku arbitražu i obajvila da neće dalje komentarisati slučaj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konačna odluka Arbitraže o Sitiju! Svet će biti podeljen...

Izvor: Sportske.net, 13.Jul.2020

Doneta zvanična odluka, kraj fudbala kakav smo poznavali....Odluka Lozane je neočekivana, Arbitraža je poništila odluku UEFA, Sitiju je izbrisana suspenzija, igraće u Ligi šampiona, a kazna je prepolovljena, platiće svega 10 miliona evra...Vesti koje su kolale tokom vikenda, bile su tačne...Mančester...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.