Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 13:45

Buongiorno Italia: Ibra i Miha pevaju „Lo Vagabondo“ na Sanremu

Napoli i Atalanta imaju veće šanse za Ligu šampiona od Lacija i Rome

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Tajne Interovog pohoda na 19. skudeto, preporoda Milana u meču sa Romom i Juventusovi motivi zašto veruje da može da odbrani šampionsku titulu, glavne su priče u italijanskoj sportskoj štampi. Naravno, neizostavni su i delovi o učešći Zlatana Ibrahimovića na muzičkom festivalu Sanremo na kome će u četvrtak pevati zajedno sa Sinišom Mihajlovićem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Gazeta objavljulje anketu u kojoj treneri ukazuju da je Inter glavni favorit za šampionski naslov, a u drugom tekstu analizira ko između Atalante, Rome, Lacija i Napolija ima najviše šansi da uhvati poslednji voz za Ligu šampiona. Korijere najavljuje da će meč Lacio – Torino doživeti istu sudbinu kao i Juventus-Torino, odnosno da će se igrati 7. aprila.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski dnevnik posvećuje prve stranice današnjeg izdanja analizi Interovog uspona pod komandnom palicom Antonija Kontea koristeći definiciju Žozea Murinja: „Posebni Konte”. U podnaslovu se navodi da Inter igra sa velikim intenzitetom, te da nije samo efikasniji od Mančester Sitija, već i šutira više u okvir gola, a po proseku osvojenih bodova je samo iza Simeoneovog Atletika i Gvardiolinih Građana. „Kontizam je ponovo u trendu”, zaključuje Gazeta.

Gazeta je anketirala i trenera Serije A koji su gotovo plebiscitarno rekli da je Inter favorit za skudeto, ali da mora da bude oprezan i da Milan i Juve još nisu za potpuno otpisivanje. U ispitivanju su učestovali De Zerbi, Ranijeri, Gotim D’Aversa, Balardini, Italijano i Pipo Inzagi.

Ibro, pevaj proći će te”, stoji ispod zaglavlja uz najavu specijala o Sanremu koji će, kao nikad dosad, biti praćen i na stranicama Gazete upravo zbog učešća Zlatana Ibrahimovića. U podnaslovu se prenosi informacija da će Ibra morati da odsustvuje najmanje 20 dana zbog povrede mišića, ali da će od večeras biti festivalska zvezda. U tekstu na unutrašnjim stranama se navodi da će švedski fudbaler biti na San Siru za utakmicu protiv Udinezea gde će bodriti svoje drugove sa tribina, kao i da će u četvrtak pevati, sa Sinišom Mihajlovićem, „Lo vagabondo“ (Lutalica), najpoznatiju pesmu italijanske grupe Nomadi.

U drugom tekstu posvećenom Milanu se najavljuje novi problem za Rosonere: produžetak ugovora Alesija Romanjolija. „Milan igra na kartu Tomorija i obnova ugovora Romanjolija postaje diplomatski slučaj”, izveštava list da je Paolo Maldini već počeo da radi na otkup Tomorija do Čelsija koji je fiksiran na 28.000.000 evra. Istovremeno je došlo do zastoja u pregovorima oko nastavka saradnje sa Romanjolijem. Problem za Milan je što je i kapiten deo „ergele“ Mina Rajole koji već nekoliko nedelja zateže odnose sa klubom zbog novog ugovora Điđa Donarume.

Juve u misiji lova na Inter. Pirlo razgoropadio Ronalda kome fali jedan gol da stigne Pelea”, piše Gazeta da je Portugalac na gol od Brazilca, a da je gol ispred Lukakua na listi strelaca Serije A. U najavi meča sa Specijom koja otvara 25. kolo se ističe da je najveća odgovornost za konačni ishod naRonaldovim leđima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Liga šampiona za četvoro”, zapaža milanski dnevnik da će četiri tima voditi ljutu borbu za jedno mesto na prestižnoj evorpskoj fudbalskoj pozornici. Reč je o Atalanti, Romi, Laciju i Napoliju. Ulazeći u detalje nekoliko parametara, od kalendara do fizičke i mentalne kondicije, Gazeta zaključuje da je Atalanta najbliža cilju i da bi Dea mogla treću godinu zaredom da se nađe u elitnom takmičenju. U tekstu se ističe i da je Atalanta poznata po svojim sezonskim superzavršnicama kao i da će u finišu imati i sto posto spremnog Josipa Iličića. Lacio i Roma se nalaze u fizičkoj i psihološkoj krizi posle teških poraza u Ligi šampiona, odnosno Seriji A, i da će biti potrebno da se najbolji igrači rimskih timova trgnu da bi imali šanse da se nađu u LŠ sledeće sezone. Po mišljenju Gazete, Napoli je u boljoj poziciji od klubova iz Večnog grada i Rino Gatuzo bi mogao da bude veliki takmac Đan Pjeru Gasepriniju za poslednju stolicu u Ligi šampiona iz Serije A. Povratak Mertensa i najavljeni oporavak Osimena i Lozana, kao i povoljan raspored utakmica u sledećem periodu izgledaju kao odlična lansirna rampa za Azure.

Povratak senatora! Verona lansira Veloza i Lazovića, mozak i ruke tvrdog Jurića”, slikovit je naslov priče u kome se hvale iskusni veterani i verni igrači Ivana Jurića koji su na njegov zahtev stigli iz Đenove u Veronu. U članku se dodaje da će dvojica senatora, nakon što su ulaskom u drugom poluvremenu napravili preokret u meču sa Juveom, dobiti šansu od prvog minuta protiv Beneventa.

CORRIERE DELLO SPORT

Fonseka, nedostaje kvalitativni skok”, kritikuje Korijere trenera Rome posle još jedne propuštene prilike protiv Milana da se osvoje tri boda u direktnom okršaju sa timovima iz vrha tabele. U nadnaslovu se navodi da Roma želi odmah da se vrati u zonu Lige šampiona na tabeli, ali da je poraz od Milana ostavio posledice. Najavljuju se i promene koje sprema Fonseka u napadu Rome. Protiv Fjorentine, u odsustvu povređenog Džeka i posle blede partije Borhe Majorala, Mhitarjan bi mogao da bude prekomandovan u ulogu takozvane „lažne devetke“. Dobra vest pred gostovanje u Firenci je i povratak Smolinga u igrački pogon.

Lacio - Torino ne može da se igra”, izveštava Korijere da su nadležni sanitarni organi zabranili put Torinu u Rim na megdan Laciju. Zajednica prvoligaša nije odložila zvanično utamicu tako da ćemo prisustvovati istom „cirkusu“ kao i oko utakmice Juventus – Napoli na početku takmičenja. Lacio će biti proglašen za pobednika za zelenim stolom 3:0, a onda će nadležni organi narediti da se utakmica ponovi. Kao datum za nadoknadu meča se pominje 7. april.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ibra povrđen peva u Sanremu”, piše Korijere da će sa sledećih pet utakmica koje će preskočiti zbog povrede broj Ibrahimovićevih propuštenih mečeva u ovoj sezoni porasti na 18. Zlatan je, do sada, imao 21 nastup u sva tri takmičenja. Na osnovu toga Korijere zaključuje da bi u Milanu morali da imaju to na umu kada budu planirali sledeću sezonu, jer Ibra ipak nije Bendžamin Baton i njegovo telo „popušta“ pod pritiskom godina i napora koje zahteva vrhunski fudbal. U drugom tekstu se navodi da Pioli neće moći da računa ni na Čalhanoglua protiv Udinezea, ali da će Rebić biti regularno u prvoj postavi.

Orsato, još jedna oluja”, prenosi ispod zaglavlja Korijere da je intervju italijanskog arbitra otvorio stare rane iz sezone kada su Juve i Napoli vodili bitku za titulu. Orsato je priznao grešku u slučaju Pjanić na meč Inter - Juve, odnosno da je trebalo da pokaže crveni karton igraču Bjankonera. U Napulju su dobili i potvrdu da su bili u pravu kada su se osećali oštećenim i da ih je ta odluka Orsata možda koštala skudeta. S druge strane se prenose reči Andree Pirla da nema mnogo smisla žestiti se oko epizoda iz prošlosti.

TUTTOSPORT

Juve, nije gotovo!”, bodri Tutosport Pirla, Ronalda i tim Bjankonera da još uvek ima šansi da se Stara dama vrati u trku za skudeto. “Večaras je važan meč sa Specijom. Pilro se ne predaje: Ovaj tim može da stigne do kraja, nastavljam da pričam o skudetu, jer smo kadri da ga osvojimo”, citiraju se reči trenera Juventusa.

Na unutrašnjim stranama se kaže da će sledeće tri utakmice protiv Specije i Lacija u Seriji A i Porta u Ligi šampiona dati odgovor na pitanje koliko može Juventus. „U sledećih sedam dana je ulog čitave sezone na stolu Juventusa: preporod ili predaja. Sva tri meča se igraju u Torinu i to može da bude prednost iako se igra pred praznim tribinama”, ističe torinski dnevnik.

Lukaku je za Zlatnu loptu”, tvrdi u intervju za Tutosport legenda Intera Roberot Boninsenja koji smatra da je, u ovom momentu, Big Rom najjači fudbaler na svetu. List donosi i statistiku da nijedan golgeter Intera nije postizao toliko golova u proseku po utakmici: 0,7. Iza njega su Meaca, Ronaldo, Ikardi, Ibrahimović, Eto, Sosa, Milito

Milan: Ibrahimović i Čalhanoglu u autu”, piše torinski dnevnik da će Rosoneri protiv Udinezea biti oslabljeni za dvojicu startera. Na unutrašnjim stranama se otkrivaju tajne Milanovog zaokreta na Olimpiku. Trčanje, poverenje i bes: Pioli je dodirnuo te tri tačke za preokret u igri svog tima. Roma je bila nadigrana fizički, nije bilo pada koncentracije i odlučnosti čak i kada se broj nesrećnih epizoda na štetu Milana nagomilao, zapaža list. “Nema ništa slučajno i nezasluženo u nedeljnoj pobedi na Olimpiku”, prenosi se stav Piolija. Tutosprot veze pohvale i na račun Tomorija koji je odigrao savršenu partiju protiv Rome.

Toro, ne mrdaj”, poruka je profesora Matea Basetija koji je objasnio zašto Torino ne može da igra meč sa Lacijom i zašto bi to bilo opasno, kao i da bi trebalo vakcinisati sve fubdalere što bi bila velika promocija kampanje vakcinisanja u Italiji. Po mišljenju Basetija, Torinu će biti potrebno barem mesec dana da se vrati u formu i da je primer Đenove koja je prošla kroz sličnu situaciju prošle jeseni poprilično indikativan. Otežavajuća okolnost za Torino je što su njegovi igrači zaraženi tzv. engleskom varijantom koja je još podmuklija i opasnija.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.