Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2021, 12:53

Buongiorno Italia: Ave, Žoze! Inter daje 80.000.000 za Sergeja

I želi da izbaci Juve iz Lige šampiona

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Povratak Žozea Murinja u italijanski fudbal posle 11 godina nije samo glavna vest u sportskoj već i svoj drugoj štampi. Za nas najinteresantniju priču donosi Mesađero koji tvrdi da je Inter spreman da ponudi 80.000.000 evra za Sergeja Milinkovića Savića. Piše se i o volji Đanluiđija Donarume da produži ugovor sa Milanom na dve godine kao i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Juventus Andrea Pirla izgubio kompas budući da Maestro nije nijednom u ovom šampionatu poslao isti sastav na teren. Prenosi se i vest da se Kalidu Kulibali povredio, a da sa Nikola Maksimović zarazio Kovidom-19.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ave Mu”, pozdravlja Gazeta u cezarovskom stilu dolazak Žozea Murinja na kormilo Rome. “Novi imperator Đalorosih. Murinjo potpisao do 2024. godine: Na mene je presudno uticala neverovatna strast navijača. ‘Ajmo Romo”, navodi Gazeta da je Murinjo iskoristio istu taktiku kao kada je dolazio u Inter. Tada je na prvom susretu sa novinarima upotrebio tipičan milanski izraz “pirla” (tupson) a juče je lansirao svoj dolazak rimskom poštapalicom “daje” koja ima različita značenja, a u navijačkom bi mogla da se prevede kao “hajde” ili “idemo”.

Na unutrašnjim stranama se ređa serija članaka u kojima se hvali potez američkih vlasnika Rome uz konstataciju da dolazak Portugalca budi najsmelije snove navijača Rome, kao i da je njegovo prisustvu veliki izazov velikim klubovima sa severa Italije.

Gazeta je već projektovala i Romu za sledeću godinu koja bi igrala u sastavu 4-2-3-1: Muso – Karsdorp, Mančini, Dajer, Spinacola – Hojbjerg, Veretu – Zaniolo, Pelegrini, Mhitarajan – Džeko.

Izbor Murinja je pozdravio i Fabio Kapelo, poslednji trener koji je osvojio skudeto u Rimu: “Fudbaleri će da ga prate u stopu i neće više imati opravdanja. Murinjo je broj jedan. Sa dva, tri pojačanja Roma može da bude veoma konkurentna u Seriji A pogotovo ako ne bude morala da igra Konferencijsku ligu”, smatra Kapelo.

Hvala Konte”, prenosi se ispod zaglavlja otvoreno pismo vlasnika Intera Džang Jindonga u kome se posebno zahvaljuje treneru ekipe za ostvareni uspeh. “Skudeto je samo prvi korak dugačkog puta”, naglašava se rečenica u kojoj Džang aludira da je sa šampionskom titulom otvoren novi trijumfalni ciklus Nerazura i da on i njegova familija žele da budu integracioni deo tog iskustva.

(1,50) Braga (4,00) Fereira (6,25)

Dragi Antonio, moraš da ostaneš zbog Evrope”, poručio je u autorskom tekstu Arigo Saki svom nekadašnjem igraču u nacionalnoj selekciji Italije. Bivši selektor i tvorac velikog Milana je poentirao da je Konte sa osvojenim skudetom na klupi Intera potvrdio da je među top trenerima za prvensvena takmičenja, ali da sada mora da napravi kvalitativan pomak i osvoji jedan evropski trofej.

Poslednja misija: zaustaviti Juve”, najavljuje se da će Konte rotirati igrače u poslednja četiri kola, ali da će protiv Bjankonera u Torinu igrati najjači sastav sa jasnim ciljem, pobediti kao da od te pobede zavisi skudeto.

Điđo se premišlja: prioritet je Milan”, svedoči list da je golman tražio dodatno vreme da ramzmisli o produžetku ugovora. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Donaruma sve bliži ideji da prihvati ponuđenu platu od 8.000.000 evra, ali uz dužinu ugovora limitiranu na dve godine.

U drugom tekstu posvećenom Milanu se ističe da je završetak sezone doneo jednu pozitivnu stvar za Rosonere: “Luksuzni tandem. Funkcioniše štafeta između Benasera I Tonalija. Pioli ima duplog pleja”. U tekstu se kaže da se Alžirac vraća u formu, a da Tonali napreduje u čizmama od sedam milja.

Koji Juve je pravi? Malo postulata i 34 formacije. Projekat Pirlo se izgubio”, navodi Gazeta neverovatan podatak da je Juve igrao sve 34 utakmice Serije A u različitim sastavima. “U završnici šampionata Pirlo bi trebalo da izabere startere i igra u sistemu 4-4-2 uzdajući se u karakter i kvalitet pojedinaca”, smatra Gazeta. List prenosi i dobru vest za Bjankonere da je Federiko Kjeza na dobrom putu da se oporavi za meč sa Milanom u nedelju.

CORRIERE DELLO SPORT

Idemo Mu!”, upotrebio je Korijere navijačku krilaticu koju je lansirao sam Murinjo po objavi njegove nove trenerske destinacije u Večnom gradu. U nadnaslovu se kaže da je dovođenje Murinja veliko pojačanje dok se u podnaslovu citiraju reči Portugaca: “Dolazim u Romu jer ima ambiciozan plan i strastvene navijače”. Takođe se naglašava da je Murinjo potpisao ugovor do 2024. godine i da će primati platu od 7.000.000 evra plus bonusi. Prenose se i reči Rajana Fridkina: “Sa Murinjom tim će dobiti pobednički, postojani mentalitet”.

Roma u nenadanom raju”, naslov je redakcijskog komentara u kome se zapaža da je sa dovođenjem Murinja Roma jednim potezom izbrisala veoma neuspešnu sezonu. U drugom tekstu u kome se rekonstruiše put kojim je Roma došla do Žozea se navodi da je Brajan Fridkin prosto očaran Murinjom još iz dana kada je Porugalac sedeo na klupi Intera, Real Madrida, Čelsija i da predstavalja idealnog trenera za njega. Čim je dobio otkaz u Totenhemu mlađi Fridkin je dao zadatak svom prijatelju Metjuu O’Donohjuu, inače Murinjovom konsultantu, da završi posao oko transfera Žozea u Romu. “Sve se dogodilo munjevito u roku od dve nedelje i blic Fridkinovih je počistio sa stola ideju o angažovanju Mauricija Sarija”, navodi Korijere. Dodaje se i da je plan Fridkinovih da u sledeće tri godine sa Murinjom naprave “revoluciju” u Romi.

Zadovoljni Zaniolo”, list tvrdi da će mladi fudbaler Rome najviše profitirati od dolaska bivšeg trenera Intera jer ga je želeo u Totenhemu čak i kada je bio povređen i bio je spreman da ga plati 50.000.000 do 60.000.000 evra. Na unutrašnjim stranama se prenose i izjave serije bivših igrača Rome i poznatih navijača koji su jednostavno egzaltirani dolaskom Murinja: “Hvala Fridkin, sa Posebnim se sanja”.

Simoneovih pet godina u Evropi”, piše Korijere da će, bez obzira na rezultate u poslednje tri nedelje šampionata, Lacio ponovo biti u evropskim kup takmičenjima, pitanje je samo da li će to biti Liga šampiona ili Liga Evrope. “Sa Inzagijem Lacio se usidrio u vrh italijanskog fudbala i sada želi da obezbedi drugu uzastopnu Ligu šampiona pre nego što potpiše novi ugovor”, najavljuje Korijere da će Inzagi, uprkos neslaganjima sa predsednikom Klaudijom Lotitom ostati na kormilu Lacija.

U drugom tekstu Korijere upozorava da će najbolji igrači Lacija, od Sergeja Milinkovića Savića preko Lukaša Lejve do Luisa Alberta morati da budu oprezni jer svaki žuti karton bi značio preskakanje sledeće utakmice u šampionatu. Inače, Mesađero piše da je Interovgeneralni direktor Bepe Marota ponovo zagrizao za Sergeja Milinkovića Savića i da bi srpski fudbaler trebalo da bude glavna premija Konteu za osvojeni skudeto. List piše da bi Inter mogao da stavi na sto i lepotu od 80.000.000 evra.

Pobednički Konte se sviđa Totenhemu”, tvrdi Korijere da bi londonski klub želeo da angažuje italijanskog stručnjaka jer planira da sa njim otvori novi ciklus. U tekstu se kaže da su pregovori u toku mada Konte daje prioritet Interu, u ovom momentu. Ne treba zaboraviti i da Konte ima uogovor do 2022. godine koji mu garantuje platu od 13.500.000 evra.

Kulibali povređen, Maksimović ima Kovid”, izveštava Korijere da će Napoli biti veoma oslabljen u finišu sezone jer je Rino Gatuzo izgubio polovinu centralnih bekova u jednom danu. U tekstu se kaže da bi Kulibali eventualno mogao da se vrati na teren za poslednji meč sa Veronom dok je velika verovatnoća da više nećemo videti Maksimovića u dresu Napolija budući da mu ističe ugovor a Inter, Lacio i Fjorentina žele da ga angažuju.

TUTTOSPORT

Roma, ‘ajmo Mu!”, i Tutosport posvećuje centralni deo naslovnice Žozeu Murinju što već samo po sebi pokazuje koliko je, barem sa medijske tačke gledišta, potez Fridkinovih da angažuju Portugalca pun pogodak. U podnaslovu se prenosi detalji ugovora, izjava Murinja i konstatacija da su navijači u delrijumu.

Marota probudio Juve”, prenosi se ispod zaglavlja da je generalni direktor Intera bio eksplicitan u razgovoru za Tutosport. “Inter će, u ulozi šampiona Italije, odlučivati o sudbini Bjankonera”, izjava je koja po torinskom dnevniku u sebi nosi i pretnju da će Nerazuri igrati protiv Juvea kao da im od tog meča zavisi čitava sezona.

Na unutrašnjim stranama torinski dnevnik svedoči da je Andrea Pirlo saterao uz zid svoje igrače u Kontinasi i otvoreno im poručio da je došlo vreme da preuzmu odgovornost za plasman Juventusa u Ligu šampiona i samim tim da uzmu u svoje ruke budućnost.

Toro, Bleotti: Gde bih mogao ja da odem?”, prenosi se izajva kapitena Torina Andree Belotija u razgovoru sa navijačima na obeležavanju godišnjice stradanja igrača “Velikog Torina” na brdu Superga 1949. godine. Belotiju ističe ugovor sledeće godine, ali sa sve bližim opstankom u Seriji A, šanse da rerpezentativni centarfor produži ugoovr postaju sve ozbiljnije.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.