Branislav Ivanović kandidat za tim sveta

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Nov.2012, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branislav Ivanović kandidat za tim sveta

Sindikat profesionalnih igrača (FIFpro) i Svetska kuća fudbala saopštili su listu od 20 odbrambenih igrača koji konkurišu da se nađu u najboljem sveta timu za 2012. godinu.
Među njima je i Branislav Ivanović, igrač Čelzija i kapiten reprezentacije Srbije, koji je sa Plavcima ove godine podigao trofej za najbolji tim u Evropi.
Ovo je novo individualno priznanje za Ivanovića koji je pre dve godine bio izabran u idealni tim Premijer lige, a u još nekoliko izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je bio među kandidatima za najbolji tim.
Kapiten Orlova je bio jedan od najzaslužnijih za Čelzijevo osvajanje Lige šampiona, iako nije igrao u finalu. Bio je heroj eliminacije Napolija u osmini finala, kad je dao gol i upisao asistenciju.
Lista od 55 fudbalera koji su ušli u najuži izbor (za sve pozicije u timu) biće objavljena u Sao Paulu 29. novembra, a tim će biti obelodanjen na gala večeri u Cirihu 7. januara, kad će biti i dodeljena Zlatna lopta najboljem fudbaleru sveta za 2012. godinu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.