Borjan najbolji u Ligi šampiona!

Izvor: Mondo, 14.Dec.2018, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borjan najbolji u Ligi šampiona!

Veliko priznanje golmanu Crvene zvezde.

Završili su fudbaleri Crvene zvezde sa igranjem u Evropi za ovu sezonu, ali pohvale i dalje stižu.

Osvojena četiri boda u najtežoj grupi Lige šampiona, ne samo ove godine, nadmašila su mnoga očekivanja. Izdanja koja su pružali izabranici Vladana Milojevića protiv Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula, daju za pravo crveno-belima da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ponosni bez obzira na poslednje mesto.

Poseban razlog da bude zadovoljan ima Milan Borjan. Jeste Zvezdin čuvar mreže primio 17 golova (od kojih čak 10 u dva meča sa Pari Sen Žermenom), ali je u malo kojoj od tih situacija mogao bolje da reaguje. Da je tako, pokazuje i statistika...

Golman crveno-belih je po podacima InStata, kompanije koja se bavi fudbalskom analizom, najuspešniji u grupnoj fazi Lige šampiona ove sezone!

Čak 63 šuta upućeno je ka Borjanu u šest utakmica, a pored brojnih odbrana imao je i tri "superodbrane". Više nego bilo koji njegov kolega.

Prvi iza 31-godišnjeg čuvara mreže našao se golman PSV Ajndhovena, Džerun Zut (42 šuta, 2.3 superodbrane), a na trećem mestu je Samir Handanović iz Intera (33 šuta, 2.3 superodbrane, koliko je imao i Odiseas Vlahodimos iz Benfike).

#TOP5 Goalies of @ChampionsLeague 1. @mr_zombi@crvenazvezdafk 63 shots on goal in 6 games; 3 supersaves per game! 2. @JRZoet@PSV 42 shots on goal; 2.3 supersaves per game! 3. Samir Handanovic @Inter w 33 shots on goal!#SuperSaves#Goalkeeper#InStat#Football#UCLpic.twitter.com/XrXSU6GmEW

— InStat Football (@InStatFootball) December 13, 2018

Na dve utakmice grupne faze, Borjan je ostao nesavladan - u Beogradu protiv Napolija (0:0) i Liverpula (2:0) - dok je u kvalifikacijama kapitulirao na samo tri od osam utakmica.

Pogledajte kako je Zvezdin čuvar mreže odbranio penal Maneu iz Liverpula na Enfildu:

Izvor: MONDO/Jovan Terzić
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.