Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 21:44

Blistavo veče srpskog asa: Nenadić torpedovao Kil

Sa 10 golova protiv Zebri sa Baltika iskusni srednji bek postao prvi strelac Lige šampiona

U prvom odmeravanju snaga Kila i Vesprema pre nešto više od mesec dana na Baltiku, igrač utakmice bio je golman vicešampiona Evrope Vladimir Cupara, a u novom rukometnom klasiku, meču devetog kola Lige šampiona, u prvom planu bio je još jedan Srbin, Petar Nenadić. Povratnik u nacionalni tim Srbije torpedovao je nemačkog prvaka sa 10 golova.

Duel Vesprema >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Kila bio je neizvestan u prvih 30 minuta, kada je bilo 19:19. U nastavku raspodija domaćina kojeg je predvodio naš as. Izabranici trenera Filipa Jihe su se držali do 40. minuta, čak su i vodili 26:25, a onda sledi neverovatnih 15 minuta Vesprema. Pogađali su domaćini iz svih pozicija. Nenadić je u prvih 30 minuta pet puta pogodio mrežu Kila, a u nastavku je isto toliko zatresao mrežu trostrukog šampiona Evrope.

Serijom 14:4, Vesprem je imao i +9 – 39:30. Na kraju ubedljivih 41:33 za vicešampiona Evrope i učesnika finalnog turnira Lige šampiona krajem godine u Kelnu. U prvom meču ovih rivala nije bilo pobednika – 31:31. Ovim trijumfom, Vesprem je stigao blizu drugog mesta koje donosi plasman u četvrtfinale najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Osim našeg asa koji je bio najefikasniji igrač utakmice sa 10 pogodaka, raspoloženi su bili Andreas Nilson i Vuko Borozan sa po sedam golova, Omar Fati je postigao šest, a Francuz Kentin Mae pet pogodaka. Srpski golman Vladimir Cupara nije bio raspoložen kao u Kilu. Imao je pet uspešnih odbrana. Kod indisponiranih Zebri sa Baltika, Niklas Ekberg je sedam puta zatresao mrežu domaćina, Domagoj Duvnjak šest, a Stefan Vajnhold pet. Opet je slab bio najbolji rukometaš današnjice, Norvežanin Sander Sagosen. Pojačanje iz Pari Sen Žermena je postiglo samo četiri gola.

WATCH: Lovely wrist shot from Rune Dahmke to level for @thw_handball against @telekomveszprem right before the break ???? #ehfcl pic.twitter.com/aFbo5wwy6W

Sa novih 10 golova, Nenadić je trenutno prvi strelac Lige šampiona sa 47 golova, jedan više od Danca Mikela Hansena, ali bombarder Pari Sen Žermena je odigrao dve utakmice manje.

U drugom meču dana u okviru Grupe B, Barselona je nastavila trijumfalni niz. Neporažena ekipa u 2020. godini slavila je u Olborgu protiv danskog šampiona sa 35:32. Islanđanin Aron Palmarson je postigao šest golova za pobednički tim, a Luka Cindirć pet. Kod domaćina istakao se Nikolaj Kristensen sa 10 pogodaka.

LIGA ŠAMPIONA - 9. KOLO

GRUPA A

Sreda

Olborg - Barselona 32:35 (15:19)

Vesprem - Kil 41:33 (19:19)

Čertvrtak

18.45: (1,35) Motor (8,50) Celje (4,00)

GRUPA B

Četvrtak

18.45: (1,50) Flensburg (8,50) Seged (3,15)

18.45: (1,25) Meškov Brest (10,0) Elverum (4,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.