Belgijanac bira pehar Premijer lige, radije nego Ligu šampiona

Izvor: B92, 06.Mar.2022, 15:30

Belgijanac bira pehar Premijer lige, radije nego Ligu šampiona

Kevin de Brujne, fudbaler Mančester sitija, predvodiće "građane" od 17.30 u derbiju sa Mančester junajtedom.

Belgijanac je pred duel na Etihadu, koji može imati značajnu ulogu u trci za titulu, pričao o tome koji bi trofej radije da osvoji u ovoj sezoni.

Siti je u igri i za Ligu šampiona, ali De Brujne bi pre želeo da se osvoji trofej Premijer lige.

"Ako moram da biram, radije bih da uzmemo Premijer ligu. To pokazuje stalnost igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sve što morate da radite preko cele sezone. U Ligi šampiona, morate da budete dobri, ali u određeni vreme, to je više lutrija u poređenju sa ligom, koja ima veći broj utakmica", kaže Kevin.

Graditelj igre šampiona Engleske je nastavio da priča na tu temu.

"Šta znači taj legat? Da li bi moja lična dostignuća bila veća da sam na primer prošle godine osvojio Ligu šampiona? Za mene kao igrača, ne. Imate mnogo legendi igre koji nikada nisu osvojili Ligu šampiona. Na kraju karijere neću gledati na to šta sam postigao. Znam da svi žele da osvoje sve vuiše, ali jedan trofej više ne definiše šta ste uradili u karijeri. Kada ste sportista, boli uvek kad izgubite, ali ponekad je dobro kada vas zaboli. Ne možete u životu imati da vam sve ide dobro. To ne funkcioniše tako", smatra De Brujne.

Nedavno je zalečio povredu članka.

"Mislim da sam igrao dobro. Počeo sam sezonu uz povredu članka, morao sam da budem strpljiv. Ipak, od novembra sam odigrao mnogo mečeva, sve je u redu i veoma sam srećan", zaključio je De Brujne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.