Bas Dost - Gol mašina ponovo radi punom parom!

Izvor: Sportske.net, 02.Feb.2017, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bas Dost - Gol mašina ponovo radi punom parom!

Robusni holandski napadač ove sezone u dresu lisabonskog Sportinga pruža partije kakve nije ni dok je žario i palio u domovini i Bundesligi.

Na 16 utakmica, koliko ih je odigrao do sada u portugalskoj Primeiri u tekućoj sezoni, Bas Dost je postigao isto toliko golova.

Tresao je korpulentni Holanđanin mreže iz svih mogućih pozicija, a zanimljivo je da nijedan pogodak nije postigao sa "bele tačke".

Interesantan podatak je da je već izjednačio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << svoj rekord po broju prvenstvenih golova od kako je internacionalac jer je sezonu 2014/15 u Bundesligi kao igrač Volfsburga završio sa 16 postignutih pogodaka.

Trener zeleno-belih Žorž Žezuš je za relativno kratko vreme izvukao najbolje iz Dosta, najbolji je strelac u dosadašnjem toku portugalskog šampionata, ali uprkos tome lisabonski 'Lavovi' prilično zaostaju za vodećim dvojcem Benfikom i Portom. Aktuelni šampion i gradski rival im beži osam bodova, a 'Zmajevi' sa Dragaoa sedam.

Dost je postigao po jedan gol za Sporting u portugalskom kupu i u Ligi šampiona ove sezone.

Inače, ovaj 27-godišnji holandski reprezentativac u dosadašnjem toku svoje klupske karijere ima prosek od skoro pola gola po utakmici (303/141). Pre dolaska u Lisabon četiri godine je proveo u Volfsburgu, sa kojim je osvojio trofej nemačkog Kupa (2014/15) i Superkupa (2015) u sezoni kada je bio najbolji strelac tima, a afirmisao se u domovini nastupajući za Herenven, Herakles i Emen. U sezoni 2011/12 bio je najbolji strelac Eredivizije sa postignuta 32 gola na 34 meča i holandskog kupa sa 6 pogodaka na pet utakmica.

2015. godine debitovao je za "Oranje" ušavši sa klupe umesto Najdžela De Jonga na prijateljskoj utakmici protiv Španije (1:1) na 'Amesterdam Areni'  i do sada na 12 upisanih nastupa u dresu sa državnim grbom postigao jedan gol. Prvenac je upisao u pobedni nad Velsom (3:2) na prijateljskom odmeravanju snaga u Kardifu.

Krajem prošle i početkom ove decenije bio je mladi reprezentativac Holandije, odigrao 10 mečeva i dao 5 golova za U21 selekciju.

Sporting ga je letos doveo u svoje redove za 10 miliona evra, "Vukovi" bi na osnovu bonusa mogli da inkasiraju još dva miliona, a u ugovoru koji je Bas Dost poptisivao sa "Lavovima" postoji otkupna klauzula u iznosu od čak 60 milona evra.

São estes os números extraordinários do nosso Bas Dost em apenas 16 jogos! 💪 pic.twitter.com/vjOh9Wf88g

— Sporting CP (@Sporting_CP) February 2, 2017
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.