Barsine opcije za levog beka

Izvor: Sportske.net, 10.Mar.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsine opcije za levog beka

Jedan od prioriteta narednog leta biće angažovanje defanzivca za mesto uz levu aut liniju.

Đordi Alba je nezamenjiv na "Kamp Nou", od kako je 2012. godine stigao iz Barselone, redovan je u prvom postavi, a nedavno je stavio i paraf na novi ugovor, koji će ga u klubu zadržati do 2024. godine.

Ipak, od kako je letos klub napustio Luka Dinj, Španac nema pravu alternativu.

Zbog toga je propustio samo jedan meč u Primeri i to zbog suspenzije, kao i svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jedan meč u Ligi šampiona i jasno je da to mora da se promeni.

Zato će Barsa kao jedan od prioriteta za naredno leto postaviti angažovanje novog levog beka, a tri opcije se trenutno nameću.

Velika želja kluba je Ferlan Mendi iz Liona, Erik Abidal gura transfer talentovanog zemljaka, ali francuski klub traži 45 miliona evra za njegove usluge.

To je ipak previše za Barsu, posebno jer bi Mendi obavljao ulogu rezervnog beka.

Postoje još dve opcije, jedna je Mark Kukurelja, momak koji je ponikao u La Masiji, ali je ove sezone na pozajmici u Eibaru.

Igra odlično u Baskiji, Eibar može da ga otkupi za dva miliona evra, ali bi Barsa u tom slučaju mogla da ga vrati za četiri.

Ipak, Valverde nije oduševljen, pa bi Kukurelja mogao da se vrati na "Kamp Nou", samo kako bi bio prodat zainteresovanim klubovima iz Nemačke.

Poslednja opcija koja se pominje u ovom trenutku je još jedan momak koji je ponikao u klubu iz Katalonije, Huan Miranda, ali utisak je da bi fudbaler koji je upisao četiri nastupa za prvi tim ove sezone, mogao da bude poslat na pozajmicu naredne, kako bi skupljao potrebno iskustvo i nastavio da se razvija u pravom smeru.

Pominjao se i Filipe Luis iz Atletika, kojem ističe ugovor, ali je želja Barselone da Albi alternativa bude talentovan mladi bek, koji bi jednoga dana mogao da preuzme njegovo mesto u prvom timu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.