Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona prejaka za Romu: Džeko strijelac jedinog gola za "vučicu"

Fudbaleri Barselone napravili su veliki korak ka polufinalu Lige šampiona jer su u prvom meču savladali Romu sa 4:1.

Katalonci, iako veliki favoriti u ovom dvomeču, imali su mnogo sreće na svom stadionu jer su, uz pogotke Pikea i Suaresa, protivnički igrači dva puta tresli sopstvenu mrežu.

Utakmica na ‘Kamp Nou’ očekivano je počela dominacijom domaće ekipe, u sedmom minutu je opravdano >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poništen gol Suaresa, da bi dva minuta kasnije Roma tražila penal poslije kontakta Semeda i Džeka u kaznenom prostoru.

Od tog trenutka je tim Ernesta Valverdea umrtvio ritam, sve je išlo preko Mesija, da bi poslije prekida Rakitić pogodio stativu.

Ipak, Roma nije mogla da izdrži konstantne napade rivala, pa se mreža gostiju zatresla u 38. minutu – poslije još jedne duge akcije Inijesta je pokušao da proigra Mesija, Danijele De Rosi je uklizao i pogodio sopstvenu mrežu sa ivice kaznenog prostora za 1:0.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi u ranoj fazi drugog dela ‘Blaugrana’ postigla dva brza gola i riješila pitanje pobjednika, vjerovatno i plasmana među četiri najbolje ekipe.

Prvo je Kostas Manolas postigao drugi autogol Rome u prestonici Katalonije, kada se lopta nesrećno odbila od stative i završila u mreži, da bi se samo tri minuta kasnije Đerar Pike potrudio da ipak neko ime igrača Barselone bude na semaforu.

Činilo se da se Roma oslobodila, ali je onda sijevnula kontra – Mesi je sa desne strane pronašao Suaresa na drugom boku, on gađao suprotni ugao, golman je kratko odbio, ali samo na nogu Pikeu koji je siguran.

Pred finiš susreta ekipa koju vodi Di Frančesko je krenula ofanzivnije, natjerala Ter Stegena da u nekoliko navrata sjajno reaguje, a takav pristup im se isplatio u 80. minutu. Oštro je Peroti ubacio loptu u kazneni prostor, Pike slabo reagovao, da bi se Džeko odlično snašao i vratio nadu Vučici. Ipak, ona je trajala kratko, pošto je Suares tri minuta prije kraja postavio konačan rezultat.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.