Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 10:33

Barsa se za slamku hvata, Atletiko overava Ligu šampiona

Tri kola pre kraja Primere Katalonci u nemogućoj misiji da nadoknade četiri boda u odnosu na Real. Nada poslednja umire, danas Mesi i drugovi u Valjadolidu

Imala je Barselona dva boda više u odnosu na Real posle pandemije virusa korona. Očekivalo se u nastavku sezone žestoka borba za krunu, ali je šampion Španije sa tri remija - sa Seviljom i Seltom u gostima i protiv madridskog Atletika na Nou Kampu daleko od titule. Tri kola pre kraja, Real ima velikih četiri boda više >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i bolji međusobni skor.

Čini se da je za Lionela Mesija i drugove odbrana krune u Primeri u domenu teorije, ali nada poslednja umire. U subotu na stadionu Hose Zorilja četa Kikea Setijena gostuje Valjadolidu (19.30) koji nije još matematički obezbedio opstanak, ali je na dobrom putu da to učini.

Barselona mora da ide na pobedu ako želi da zadrži kakve-takve šanse da ostane u trci za Kraljevićima. Trener Setijen je na udaru medija i pitanje je da li će i naredne sezone da predvodi katalonskog giganta. Iskusni stručnjak neće moći da računa na mladog Ansua Fatija. On je dobio crveni karton u prošlom meču protiv Espanjola. Od ranije je van stroja Usman Dembele. Šansu da opet počne u startnih 11 dobiće nezadovoljni Francuz Antoan Grizman koji će u napadu da pravi društvo Lionelu Mesiju i Luisu Suarezu.

Urugvajski napadač imaće veliki motiv u Valjadolidu. On je prošle nedelje postao treći najbolji strelac u istoriji kluba, a stadion Hose Zorilja je jedan od retkih gde Suarez dosad nije postigao gol. Nije još tresao mreže u Almeriji i na Majorci.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Holanđanin Frenki de Jong nije se još oporavio od povrede, pa će igrati iskusni Ivan Rakitić. Domaćini imaju veće probleme sa povređenim igračima. Trener Serhio Gonzales neće moći da računa na defanzivca iz Gane Mohameda Salisua.

"Ima problem i neće biti s nama u subotu. Verujem da ću u narednim utakmicama moći da računam na njega“, rekao je trener Serhio.

Osim njega u timu neće biti ni povređenih Mičela, Pedra Pora i Ben Arfe, koga muče leđa. Tradicija je na strani Barselone koja je pobedila na poslednje tri utakmice šampionata Španije. U prvom delu sezone je bilo 5:1 za Mesija i drugove. Valjadolid igra utakmice na mali broj golova. Od poslednjih sedam utakmice Primera na čak šest je dolazilo 0-2 gola. Prošle sezone Barsa je slavila u Valjadolidu sa 1:0 pogotkom Dembelea.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Selta igra solidno u nastavku sezone, ali još Jago Aspas i kompanije nije obezbedila opstanak. Priliku za bodove spasa tim iz Viga ima u Pamploni protiv Osasune koja je u sigurnoj luci. Selta nije pobedila četiri susreta u nizu, a najbolje igra protiv favorita. Na Balaidosu nisu pobedili ni Barselone ni Atletiko. U prvom delu sezone bilo je 1:1. Kada igraju Osasuna i Selta ne dolazi veliki broj golova. Na čak 11 od 12 poslednjih mečeva bilo je 0-2 pogotka.

Atletiko će u subotu uveče (22.00) da dočeka Betis. Gosti su obezbedili opstanak, dok se Jorgandžije bore za treće mesto sa Seviljom. Nije četa Dijega Čola Simeonea još osigurala Ligu šampiona, ali bi pobedom prebrinula brige oko učešća u evro-eliti naredne sezone. Posle suspenzije u tim se vraća Dijego Kosta, dok je mladi Portugalac Žoao Feliks i dalje povređen. U špicu bi društvo Alvaru Morati mogao da pravi Ljorente, dok će Kosta da traži šansu s klupe sa rezerve.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tim iz Sevilje je protekle nedelje dobio novog trenera. Umesto privremenog Aleksisa Tuhilja naredne sezone na klupu tima iz Sevilje sedeće iskusni Čileanac Manuel Pelgrini. U prvom delu sezone, Atletiko je pobedio Betis u Sevilji sa 2:1. Na čak četiri od pet prethodnih duela ove dve ekipe u Primeri dolazilo je 0-1 gola.

ŠPANIJA – 36. KOLO

Subota

17.00 (3,20) Osasuna (3,10) Selta (2,40)

19.30 (11,00) Valjadolid (5,20 Barselona (1,30)

22.00 (1,37) Atletiko Madrid (4,60) Betis (9,50)

Nedelja

14.00 (3,60) Espanjol (3,10) Eibar (2,20)

17.00 (3,60) Levante (3,25) Bilbao (2,15)

19.30 (3,25) Leganes (3,10) Valensija (2,35)

22.00 (1,40) Sevilja (4,50) Majorka (8,50)

Ponedeljak

19.30 (3,35) Alaves (2,80) Hetafe (2,50)

19.30 (2,40) Viljareal (3,35) Sosijedad (2,95)

22.00 (8,00) Granada (4,50) Real Madrid (1,42)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.