Bamberg u FIBA Ligi šampiona

Izvor: Mondo, 18.Jun.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bamberg u FIBA Ligi šampiona

Višestruki prvak Nemačke odustao je od nastupa u Evrokupu i priklonio se rivalskom takmičenju.

Brose Bamberg, polufinalista plej-ofa Bundes lige, imao je rezervisano mesto u Evrokupu 2018/19, ali je u ponedeljak saopšteno da će se devetostruki šampion Nemačke i poslednjih godina standardni evroligaš, od jeseni takmičiti u FIBA Ligi šampiona!

"Stupili smo u dugoročno partnerstvo sa Ligom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šampiona i to nam daje mogućnost da sa sigurnošću isplaniramo narednih nekoliko godina. Uvereni smo da će Liga šampiona sve više dobijati na važnosti i da će postati najbolje evropsko takmičenje. Drugi veliki evropski klubovi će slediti naš primer", izjavio je generalni menadžer Bamberga Rolf Bejer.

Žreb Lige šampiona biće obavljen 11. jula u Ženevi.

Grupnu fazu igraće 32 tima, od toga će 24 imati direktan prolaz iz domaćih šampionata, a preostalih osam će učešće izboriti u kvalifikacijama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.