Inter zakazao milanski derbi u polufinalu Lige šampiona, Siti odoleo u Minhenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 10:00

Inter zakazao milanski derbi u polufinalu Lige šampiona, Siti odoleo u Minhenu

Fudbaleri Mančester sitija i Intera plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona.

Fudbaleri Intera i Benfike igrali su večeras u Napulju 3:3 u revanš meču četvrtfinala LŠ. U prvom meču odigranom pre osam dana bilo je 2:0 za italijanski tim.

Golove za domaću ekipu postigli su Nikolo Parela u 14. minutu, Lautaro Martinez u 65. minutu i Hoakim Korea u 78. minutu.

Za goste precizni su bili Fredrik Aursnes u 38. minutu, Antonio Silva u 86. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Petar Musa u 95. minutu.

Tako ćemo u polufinalu gledati derbi grada Milana nakon što je istoimeni klub i najveći rival Intera prošao Napoli.

Na "Đuzepe Meaci" je viđen veoma zanimljiv meč u kom su gosti u samom finišu stigli do remija sa kojim su se oprostili od Lige šampiona.

Inter je kod kuće bez pobede mesec i po dana, a najavu boljih dana je dao Nikolo Barella kada je u 14. minutu doveo ekipu u prednost. Međutim, nije ni poluvreme došlo, a na semaforu je bilo 1:1.

Taličan za "orlove" je bio Frederik Auršnes koji je doneo Portugalcima izjednačenje u 38. minutu.

U drugom poluvremenu se razigrao Dimarko koji je asistirao kod oba pogotka domaćina.

Najpre je u 65. minutu pronašao Lautara Martinesa, a potom i Hoakina Koreu 13 minuta kasnije. Argentinski duo je povećao prednost na 3:1, što je trebalo da bude dovoljno za miran san "nerazura".

Ipak, pitala se nešto i Benfika koja je do kraja uspela da izjednači golovima Antonia Silve i Petra Muse.

Sada je jasno da će Italija imati predstavnika u finalu, dok će im rival biti bolji iz duela Real Madrida i Mančester sitija.

Zanimljivo je kako će ovo biti prvo polufinale za Inter od 2010. godine kada su poslednji put osvojili kontinentalno takmičenje.

Minhen u suzama: Siti eliminisao Bajern

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su minhenski Bajern u dvomeču Lige šampiona i otišli u polufinale.

Siti je prvi meč na Etihadu dobio ubedljivim rezultatom 3:0, da bi u revanšu u Minhenu nakon 1:1 (4:1 ukupan rezultat) zasluženo otišao dalje.

Bavarci su dali sve od sebe u ovih 180 minuta, ali nisu uspeli da izbegnu eliminaciju što je prilično rastužilo Alijanc Arenu.

Utakmica je počela nekako tiho i mirno, a tek u 8. minutu smo videli prvi ozbiljniji pokušaj kada je Kingsli Koman zapretio, ali se Siti uspešno odbranio.

U 17. minutu je Bajern opet bio opasan, Siti im je prepustio sredinu terena i to im se obilo o glavu kada je Dijaš izgubio jednu loptu, a Sane pobegao kompletnoj odbrani engleskog tima i dobio pas u prostor koji ga je odveo do 1 na 1 situacije sa Edersonom.

Sane ga je prebacio, savladao, ali lopta ide tik pored desne stative i rezultat ostaje nepromenjen...

Dva minuta kasnije, prvi spektakularan momenat. Upamekano kao poslednji igrač odbrane ruši Halanda i sudija mu pokazuje direktan crveni karton, ali... VAR se javio, proglašen je ofsajd Erlinga Halanda i defanzivac Bajerna je ostao bez kartona i bez isključenja.

Tek u 27. minutu beležimo prvi pokušaj Mančester sitija, Ake je šutirao iz daleka, ali šut je bio bezopasan.

Usledilo je novo zatišje, a onda "bura" u 35. minutu. Upamekana od svih ljudi pogađa lopta u ruku i dosuđen je penal za Mančester siti. Odgovornost preuzima Haland i šutira visoko preko gola! Nema pogotka.

Pošto u prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, ušli smo u drugo sa najnepopularnijim rezultatom – 0:0. Dok smo u Milanu imali kišu golova, u Minhenu situacija nije bila takva i navijače je već polako nada napuštala.

Ipak, čitavih 45 minuta za igru je bilo pred nama pa je Bajern nešto i mogao da uradi. Ipak, sve je palo u vodu nakon što je u 57. minutu Erling Haland zatresao mrežu Bajerna.

Bivši igrač Borusije Dortmund je lepo pobegao odbrani i matirao Zomera nakon što je u 35. minutu promašio penal.

Minhenski Bajern je poraz u revanšu uspeo da izbegne, a to se dogodilo zahvaljujući jedanaestercu koji je Kimih u gol pretvorio u 83. minutu utakmice.

Mančester siti je potpuno zasluženo eliminisao Bajern, bilo je 4:1 u ovom dvomeču i engleski tim će igrati protiv Real Madrida, dok će u drugom igrati Inter i Milan.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Noć remija po meri Mančester sitija i Intera, kompletirano polufinale Lige šampiona

Izvor: Danas, 19.Apr.2023

Prvak Engleske odigrao nerešeno sa Bajernom - 1:1, ali su Nemci ispali zahvaljujući porazu u prvom meču, dok Italijane iz istog razloga nije koštao nerešen ishod revanša sa Benfikom - 3:3.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.