Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2021, 04:13

Bajern izjednačio Realov rekord, Sane nadmašio sebe u Ligi šampiona

Bavarci drugi put završili grupnu fazu sa stopostotnim učinkom

Tri tima prošetala su se kroz grupnu fazu Lige šampiona. Liverpul, Ajaks i minhenski Bajern završili su takmičenje po grupama bez da su ispustili ijedan bod. A, posebno impresivni bili su Bavarci, koji su u nokaut fazu umarširali kao tim sa naubojitijim napadom i uz Real Madrid bili su najbolja odbrana.

Savršen učinak - šest >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << utakmica i šest pobeda. I šest tačaka po kojima će pamtiti ovu grupnu fazu Lige šampiona.

Bavarci su drugi put iz grupe izašli sa stoprocentnim učinkom. Prethodno su u sezoni 2019/2020 bili besprekorni posle odmeravanja snaga sa rivalima u grupi - i tada i sada im je gol-razlika +19 - a godinu su završili podizanjem šestog “ušatog pehara”.

Postao je Bajern tek drugi tim kome je pošlo za rukom da grupnu fazu drugi put okonča sa maksimalnih 18 bodova. Real Madrid je to učinio u sezonama 2011/2012 i 2014/2015, ali je imao slabiju gol-razliku od tima iz Minhena, i izvrsnu grupnu fazu nije potkrepio kasnijim osvajanjem evropske titule u tim sezonama.

Zaboravio je Bajern šta znači to izgubiti u grupnoj fazi. Napakovao je nemački velikan 28 utakmica - 25 pobeda i tri remija - na kojima nije poraćen. Poslednji koji može da se pohvali kako je Bavarcima u grupi uzeo meru je Pari Sen Žermen. Trijumfovali su Sveci 2017. godine sa 3:0, a to je ujedno bio i poslednji meč na kome Bajern nije zatresao mrežu rivala u elitnom takmičenju. Od tada je postigao 93 gola.

Bajern je sa 22 gola najefikasnija ekipa po podvlačenju crte, a jedini nemački predstavnik u nokaut fazi Lige šampiona, uz Real Madrid, ima najbolju odbranu. Kraljevski klub i Bavarci primili su po tri gola, a od šest utakmica grupne faze mreža čete Julijana Nagelsmana je četiri puta bila netaknuta. Benfika je u Minhenu postigla dva gola (5:2), dok je Dinamo u Kijevu jednom pogodio metu (1:2).

Lansirao je Liroj Sane projektil u 43. minutu, “probušio” je golmana Barselone i reprezentativnog kolegu Marka Andrea ter Štegena. Postalo je tada jasno da se Blaugrana oprašta od Lige šampiona i seli u Ligu Evrope, i da Nemce ništa ne može sprečiti da dostignu učinak od šest trijumfa. Bio je to peti gol Liroja Sanea, kojim je oborio svoj pređašnji rekord. U sezoni 2018/2019 je nastupajući za Mančester Siti postigao četiri gola u Ligi šampiona. Imaće priliku da dobrano nadmaši taj učinak u narednim utakmicama.

I za kraj - Robert Levandovski. Bez njega ne može ništa tek tako da protekne. Iako se poljska gol-mašina nije upisala među strelce, opipljiv doprinos nije izostao. Asistirao je Levandovski kod prvog gola, poslao je idealan pas za Tomasa Milera, a on ga je pretočio u vođstvo. U poslednjih dest utakmica Robert Levandovski je učestvovao makar kod jednog od golova Bavaraca. Mrežu je tresao 14 puta, a namestio je još dva gola.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.