Bajern iskulirao Piksija, pa ostao na minus osam – Asano načeo Bavarce VIDEO

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 20:48

Bajern "iskulirao" Piksija, pa ostao na minus osam – Asano načeo Bavarce VIDEO

Fudbaleri Bohuma savladali su Bajern rezultatom 3:2 u meču 22. kola Bundeslige.

Meč koji je možda i odlučio pitanje šampiona u Nemačkoj, s obzirom na to da je Bajer sada usamljen na vrhu sa osam poena prednosti na 12 mečeva do kraja.

Tim iz Minhena je posle poraza protiv "farmaceuta" poražen i u Ligi šampiona u duelu sa Laciom, a Tomas Tuhel se nadao da će na ovom gostovanju prekinuti tu seriju.

Umesto toga, njegov tim je još jednom nadigran, a priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sve to gleda je imao i selektor Srbije Dragan Stojković.

Piksi je odlučio da iskoristi priliku i u Bohumu uživo isprati nastup povremenog srpskog reprezentativca Erhana Mašovića (odigrao čitav meč), ali i potencijalnog "orla" Aleksandra Pavlovića.

Nejasno je i dalje za koga će mladi vezista Bajerna nastupati na seniorskom nivou, ali ono što jeste poznato jeste da je Stojković uskraćen za priliku da ga gleda jer se Pavlović nije našao ni u protokolu.

Bio je to verovatno i poslednji duel Tuhela na klupi Bavaraca nakon neočekivanog poraza protiv ekipe koja je pred ovaj meč bila prva iznad "crte".

Dobro je počelo, Džamal Musijala je u 14. minutu doveo goste u prednost na asistenciju Leona Gorecke.

Po zlu je krenulo od 38. minuta kada je Takuma Asano krunisao kontru domaćeg tima i savladao Manuela Nojera šutem u dalji ugao. Nekadašnjem napadaču Partizana je to bio šesto pogodak u Bundesligi ove sezone, čime je duplirao svoj prethodni najbolji učinak u tom takmičenju.

Igrači Bohuma su iskoristili momentum i već u 44. minutu preokrenuli preko Kevena Šloterbeka, a gotovo i poslednju šansu je Bajernu oduzeo Dajo Upamekano.

Francuski štoper je u prvom poluvremenu zamenio povređenog Mazrauija, kroz sedam minuta dobio prvi žuti, a potom i drugi u 78. usput skrivivši i penal. Poklon je iskoristio asistent kod drugog gola Kevin Štreger i povećao prednost domaćeg tima na 3:1.

Bajern je napadao do kraja meča uprkos deficitu i na semaforu i na terenu, uspeli da smanje nakon karambola i gola Harija Kejna, ali su bodovi ostali u Bohumu.

Sada ih aktuelni šampion ima tačno osam manje od vodećeg Leverkuzena, dok se Bohum popeo na 11. mesto.

U narednom kolu Bajern dočekuje RB Lajpcig, dok Bohum gostuje u Mehengladbahu.

Bundesliga, 22. kolo:

Nedelja:

Frajburg – Ajntraht 3:3 (2:2)

Doan 30, Grifo 45+5, Gregorič 90 – Marmuš 27, Knauf 35,72

Bohum – Bajern 3:2 (2:1)

Asano 38, Šloterbek 44, Šteger 78p – Musijala 14, Kejn 87

Subota:

Darmštat – Štutgart 1:2 (0:1)

Sejdel 90+5 – Girasi 14, Dahud 90+2

Hajdenhajm – Leverkuzen 1:2 (0:1)

Klajndinst 87 – Frimpong 45+2, Adli 81

Hofenhajm – Union Berlin 0:1 (0:0)

Aronson 84

Majnc – Augzburg 1:0 (1:0)

Van den Berg 44

Volfsburg – Dortmund 1:1 (0:1)

Gerhart 64 – Filkrig 8

Lajpcig – Menhengladbah 2:0 (1:0)

Simons 14, Openda 57

Petak:

Keln – Verder 0:1 (0:0)

Ndžinma 70

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BAJERN IDE U AMBIS: Asano protagonista preokreta Bohuma! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 18.Feb.2024

Bajern se ovim porazom verovatno oprostio od titule Fudbaleri Bohuma savladali su Bajern rezultatom 3:2 u meču 22. kola Bundeslige. Meč koji je možda i odlučio pitanje šampiona u Nemačkoj, s obzirom na to da je Bajer sada usamljen na vrhu sa osam poena prednosti na 12 mečeva do kraja. Tim iz Minhena...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.