Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 17:22

Atalantin džoker Murijel otvorio vrata Lige šampiona, Kaljari dobio direktnu bitku za opstanak (VIDEO)

Boginja provincije se osamostalila na drugom mestu, Benevento tone ka Seriji B

Kada želite velike rezultate, onda pored snažnih startnih 11 morate da imate i igrače koji su u stanju da sa klupe naprave ključnu prevagu. Atalanta u svojim redovima ima možda i najboljeg džokera u Evropi, a to je Luis Murijel. Sjajni Kolumbiajac je ušao na poluvremenu umesto Duvana Zapate, pri rezultatu 1:0 za svoju ekipu u Parmi, a meč je okončao sa dva postignuta gola i jednom asistencijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Boginja provincije je slavila sa 5:2 i širom otvorila vrata Lige šampiona.

Prežaljena Parma nije imala snage da se nosi sa naletima daleko kvalitetnijih gostiju, koji su domaćina napadali već na njegovoj polovini i kažnjavali svaku grešku. Doduše, takva situacija na terenu dodatno je izražena upravo ulaskom Murijela, koji je gostujuće kontranapade učinio uraganskim u drugih 45 minuta.

Prvi gol gostiju, koji je postigao Ruslan Malinovski u 12. minutu bili su plod organizovane akcije gostiju iz Bergama i pravovremenog dodavanja Josipa Iličića. Malinovski je primio loptu na ivici kaznenog prostora i snažnim udarcem matirao Luiđija Sepea.

Murijelu je bilo dovoljno sedam minuta da dođe do asistencije. Primio je loptu na nekin 35 metara udaljenosti od protivničkog gola, a onda pravovremeno uposlio Matea Pesinu, koji je imao dovoljno vremena da se namesti i podesi nišan. Konačno, Kolumbijac je do prvog gola stigao u 77. minutu, kada je odlično ispratio kontranapad svog tima i posle pravovremenog dodavanja Pašalića poslao loptu iza Sepeovih leđa.

Parma se vratila u život golom Huana Fransiska Brunete, praktično već u narednom napadu, ali je sve i definitivno bilo rešeno četiri minuta pre kraja utakmice. Gosti su razvili još jednu izuzetno bru kontru, a Murijel je bio na pravom mestu da odbitak prosledni u mrežu.

Dva minuta kasnije Simon Zom je na asistenciju Gracijana Pelea smanjio na 2:4, ali to nije bio kraj golovima na ovoj utakmici, pošto je Aleksej Mirančuk u 90. minutu postigao gol, nakon još jedne ubitačne kontre, u kojoj je svoj pečat takođe dao Murijel.

Kaljari je do svog 13 boda u poslednjih pet kola došao kvalitetnom igrom u Beneventu, protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Gosti su bili direktniji in konkretniji tokom čitave utakmice, pa su otpor domaćina slomili golovima Pavoletija i Žoaa Pedra u drugom poluvremenu - 3:1 (1:1).

Gosti su poveli već u prvom minutu preko Lukojanisa, ali je već u 16. minutu Đanluka Lapadula postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Pobednika nije bilo samo na Bentegodiju, gde su Verona i Torino pogađali u samom finišu utakmice. Prvo je Vojvoda u 85. minutu doveo goste u vođstvo, dok je tri minuta kasnije konačan rezultat postavio Dimarko.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.