Arsenal obezbedio plasman u Ligu šampiona

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 23:23

Arsenal obezbedio plasman u Ligu šampiona

Fudbaleri Arsenala poraženi su u derbiju od Mančester sitija sa 4:1, ali za utehu, obezbedili su plasman u Ligu šampiona.

Posle Crvene zvezde, Napolija i Barselone, "tobdžije" su četvrta ekipa koja je našla svoje mesto u grupnoj fazi elitnog takmičenja za narednu sezonu.

Činjenica da je Brajton sa 3:1 poražen na gostovanju Notingem Forestu uslovila je da ekipa sa juga Engleske više ni teoretski ne može da ih prestigne, iako ima da odigra još osam mečeva do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kraja.

Čak i da klub sa Ameks stadiona osvoji sva 24 boda do kraja, to ne bi bilo dovoljno da prestignu Arsenal.

Klub iz Londona je tako sa 75 bodova obezbedio siguran plasman među četiri najbolja u ovoj sezoni.

Iako su prvi i imaju dva boda više od Mančester sitija, imaju i dva meča više od "građana" koji će tako u svojim rukama imati i situaciju u borbi za titulu.

Dobiju li "građani" svoje zaostale mečeve, biće ispred tima Mikela Artete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.