Arsenal hrli ka Ligi šampiona

Izvor: Sportske.net, 13.Maj.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal hrli ka Ligi šampiona

Ubedljiva "Tobdžija" na 'Britaniji', u poslednja dva kola nas očekuje velika borba za TOP 4.

Četa Arsena Vengera je vezala treći trijumf u nizu i sada su izgledi da se i naredne sezone nađe u najelitnijem evropskom takmičenju dosta izglednije.

Stouk je savladan sa ubedljivih 4:1, pa je ovom pobedom Arsenal prišao četvrtoplasiranom Liverpulu na samo bod zaostatka.

'Tobdžije' su bolje ušle u utakmicu, prvi je zapretio Mustafi posle prekida, potom je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Monreal pogodio stativu glavom, probao je i Aleksis iz solo akcije šutem sa ruba kaznenog prostora, a bedem 'Grnčara' je probijen tek u finišu prvog dela igre.

Dugo je trajala ta akcija, Kokelan je pronašao rupu, odigrao u prazno za Belejrina na desni bok, Španac centrirao po zemlji za Žirua, a ovom preostalo samo da ćušne loptu u mrežu - 0:1.

Jedino vredno pomena što je Stouk uradio u napadu u prvom poluvremenu je slobodnjak Marka Arnautovića koji je završio tik preko prečke.

Arsenal je nastavio da dominia u polju i u nastavku, a posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu prednost je duplirana.

Maestarlan pas Aleksisa Sančeza u prazno za Mesuta Ozila, posle kog Turčin sa nemačkim pasošem rutinski pogađa mrežu. Bila je to deseta asistencija za Čileanca ove sezone, tako je postao prvi igrač u Premier ligi koji je upisao 'dabl-dabl'.

Posle drugog primljenog gola, puleni Marka Hjuza su zaigrali dosta angažovanije u napadu, rezervisti Berahino i Piter Krauč su uneli dosta živosti i svežine, a upravo je iskusni visoki napadač doneo neizvesnost u finišu.

Smanjio je na 1:2 u 68. minutu posle cetaršuta Arnautovića sa levog krila, diskutabilna situacija, zahvatio je loptu i glavom i rukom, ali je sudija pokazao na centar.

Problem za Vegera bio je i to što je Aleksis Sančez nedugo posle Kraučevog gola zatražio izmenu zbog bola u mišiću, ali je sjajni Čileanac, iako "ranjen", par minuta kasnije rešio pitanje pobednika preciznim udarcem posel proigravanja Beljerina.

"Tačku na I" stavio je Olivije Žiru deset minuta pre kraja svojim drugim golom na meču, ponovo iz peterca, ovog puta posle dodavanja Ramzija za konačih 1:4.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.