Anderson i Đorđević preko Mihinih leđa vode Lacio ka Ligi šampiona (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2015, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anderson i Đorđević preko Mihinih leđa vode Lacio ka Ligi šampiona (VIDEO)

Mihajlović ubedljivo izgubio od ekipe u čijim redovima je kao igrač ostavio dubok trag, Lacio već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika

Lacio želi u Ligu šampiona i uopšte se ne šali, a to je najbolje na svojim leđima osetio Siniša Mihajlović! Nebeskoplavi iz Rima na svom terenu su bez većih problema savladali Sampdoriju sa 3:0 u prvoj utakmici Serije A u novoj godini i učvrstili se na trećem mestu na tabeli.

Lacijalima je ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bila treća pobeda u poslednje četiri utakmice, dok je Mihajlovićevoj ekipi ovo bio treći vezani meč bez trijumfa. Istovremeno, to je Laciju bila peta pobeda u poslednjih šest duela sa timom iz Đenove.

Najbolji igrač na utakmici, bez dileme, bio je Felipe Anderson koji je postigao gol i dva puta asistirao, a veoma dobar bio je i srpski napadač Filip Đorđević.

Mihajlović se opredelio uglavnom za čuvanje sopstvenog gola, što je domaćem timu, očekivano, ostavilo dosta prostora za napadačke akcije.

Nebeskoplavi su pre, prvog pogotka, propustili tri veoma dobre prilike, a u jednoj od njih, u 22. minutu, glavni akter bio je Đorđević.

Kada su već navijači Lacija pomislili da će Mihajlovićev plan odbrane uspeti, zatresla se mreža nezgodnih Đenovljana. Igrao se 38. minut, Felipe Anderson je lepo prošao po levoj strani i poslao loptu u kazneni prostor, a Marko Parolo snažnim udarcem savladao je Sansonea.

Ni posle primljenog pogotka nije delovalo kao da je Sampdorija previše zainteresovana da napadne rivala. Samo tri minuta kasnije, usledio je još lepši gol.

Anderson je potvrdio da se nalazi u veoma dobroj formi, a preciznim i razornim udarcem sa više od 25 metara naterao je Mihajlovićeve fudbalere da još jednom krenu sa centra.

Nastavak utakmice doneo je znatno manje interesantnih detalja na terenu, a Lacio je prilično rutinski kontrolisao igru, mada mu je Sampdorija pomogla lošom partijom.

Do kraja utakmice Lacio je uspeo da postigne i treći gol, a strelac je bio Đorđević, koji je iskoristio Andersonovu asistenciju i sa peterca poslao loptu u mrežu. Srpskom fudbaleru to je bio osmi gol u dresu Lacija ove sezone.

U timu Lacija celu utakmicu, uz dobijeni žuti karton, odigrao je još jedan srpski internacionalac Dušan Basta, dok Nenad Krstičić nije dobio priliku da uđe u igru sa klupe Sampdorije.

SERIJA A – 17. kolo:

Ponedeljak:

Lacio – Sampdorija 3:0 (2:0)

/Parolo 38, Anderson 41, Đorđević 67/

Utorak:

15.00 Udineze – Roma

15.00 Milan – Sasuolo

15.00 Empoli – Verona

15.00 Đenova – Atalanta

15.00 Palermo – Kaljari

15.00 Parma – Fiorentina

18.00  Ćezena – Katanija

21.00 Juventus – Inter

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.