Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2021, 16:03

Marijana Boričić: Na prijemu smo mogle i morale bolje

"Drago mi je što smo uspele da osvojimo prvi set u Ligi šampiona, možda je bilo prostora i za dva", rekla je trener Uba

Prvi put u istoriji grupna faza Lige šampiona igra se na Ubu. Posle gostovanja u prvom kolu italijanskom Koneljanu, srpske šampionke su u drugoj rundi ugostile poljski Hemik. Protivnik jeste igrao u izmenjenom sastavu - tek je u trećem setu na terenu bila Jovana Brakočević Kancijan, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali svakako Ubljanke mogu da nabace blagi osmeh zadovoljstva zbog dobrog nadigravanja i jednog otkinutog seta favoritu.

Drago mi je što smo uspele da osvojimo prvi set u Ligi šampiona, možda je bilo prostora i za dva", naglasila je Marijana Boričić koja sa klupe vodi ekipu Uba. "Bilo je teško prilagoditi se jednoj izuzetnoj brzoj igri, čak bržoj nego što to igra Koneljano. Blokerski smo bili tu u većini situacija, odbrambeno nismo uspevali da se namestimo kako treba. Takođe, element sa kojim nisam zadovoljna je prijem servisa. Mogli smo i morali bolje. Da smo uspeli da bolje primimo servis, možda bismo bili konkurentniji u još jednom setu. Sa jedne strane sam zadovoljna i čestitala bih devojkama na tome“.

Srednji bloker Sofija Medić veruje da će iskustvo iz Lige šampiona mnogo pomoći Ubu da dođe do prave igre na domaćoj sceni.

Čestitala bih svojim devojkama na osvojenom prvom setu u grupnoj fazi Lige šampiona. Dale smo svoj maksimum, trudile smo se, ipak je ovo mnogo iskusnija ekipa od nas. Drago mi je da smo pružile dobar otpor, za nas je to važno za domaće prvenstvo, da se korak po korak vratimo i fokusiramo na neke lakše utakmice“, zaključila je Sofija Medić.

Ub posle dva kola ima dva upisana poraza, uz set količnik 1:6. U narednoj rundi će dočekati na domaćem terenu mađarsku Niređhazu. Biće to dobra prilika da dođu do prvih bodova u elitnom društvu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.