Rusija spremna da doprinese sporazumu za rešavanje situacije u Libiji

Izvor: Vostok.rs, 12.Dec.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija spremna da doprinese sporazumu za rešavanje situacije u Libiji

Rusija je spremna da doprinese sporazumu za rešavanje situacije u Libiji, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Rusija je spremna da na svaki način podrži konačne sporazume. Od samog početka libijske krize uspostavili smo kontakte sa svim, bez izuzetka, političkim grupama i plemenima. I danas sa svim stranama libijske situacije održavamo veoma blisku saradnju“, istakao je Lavrov pre razgovora sa ministrom spoljnih poslova Vlade nacionalnog jedinstva Libije Muhamedom Sijalom.

„Takođe očekujemo da ćemo sa stabilisanjem situacije, eliminisanjem svih pretnji libijskoj državnosti i bezbednosti libijskih građana, moći da povećamo bilateralnu saradnju sa jedinstvenom, suverenom i slobodnom Libijom“, dodao je Lavrov.

Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.