Počela bitka za Tripoli

Izvor: TvojPortal.com, 21.Avg.2011, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela bitka za Tripoli

/vesti online/ Libijski pobunjenici uspeli su sinoć da uđu u prestonicu Tripoli, u kojoj se čula sporadična pucnjava, javili su svetski mediji. Portparol libijske vlade Musa Ibrahim potvrdio je da se mala grupa naoružanih pobunjenika pojavila večeras u prestonici, ali da je sa njima vlast "uspela da se izbori" i da je grad "bezbedan", preneo je Rojters. Pobunjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << tvrde da okršaji u Tripoliju označavaju početak borbi za prestonicu, u koordinaciji sa NATO snagama, i da je "ustanak u glavnom gradu podignut na dve lokacije".

Libijski pobunjenici

Musa Ibrahim je kazao da su među uhapšenim pobunjenicima Alžirci, Tunižani i Egipćani i ponovio poziv antirežimskim snagama da se predaju, rekavši da će im biti oprošteno čak "iako su ubijali naše rođake".
Ibrahim je na državnoj televiziji rekao i da Gadafi ostaje "lider libijskog naroda" i da je prestonica "dobro branjena".
Agencije javljaju da su se u Tripoliju tokom noći čule eksplozija i snažna paljba iz automatskog oružja, kao i eksplozije bombi kojima su avioni NATO gađali ciljeve u libijskoj prestonici.
"Planirali smo ovu operaciju s NATO-om, našim arapskim saveznicima i pobunjeničkim borcima u Tripoliju, s komandom u Bengaziju", izjavio je čelnik pobunjeničkog prelaznog saveta Mustafa Abdel Džalil arapskoj satelitskoj televiziji Al Džazira.Ostatak teksta na pročitajte na linku

LibijaGadafitripolipobinjenicibitka za tripoli

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.