POBUNJENICI UŠLI U TRIPOLI

Izvor: Kurir, 21.Avg.2011, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBUNJENICI UŠLI U TRIPOLI

TRIPOLI - Libijski pobunjenici uspeli su u subotu veče da uđu u prestonicu Tripoli, u kojoj se čula sporadična pucnjava, javili su svetski mediji.

Portparol libijske vlade Musa Ibrahim potvrdio je da se mala grupa naoružanih pobunjenika pojavila u prestonici, ali da je sa njima vlast "uspela da se izbori" i da je grad "bezbedan", preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
On je kazao da su među uhapšenim pobunjenicima Alžirci, Tunišani i Egipćani i ponovio poziv antirežimskim snagama da se predaju, rekavši da će im biti oprošteno čak "iako su ubijali naše rođake".

Ibrahim je na državnoj televiziji rekao i da Gadafi ostaje "lider libijskog naroda" i da je prestonica "dobro branjena".

U Tripoliju, koji je već nekoliko dana okružen pobunjenicima, večeras se čula žestoka vatra, a lokalno stanovništvo tvrdi da su antigadafijeve snage primećene na ulicama u nekoliko gradskih područja.

Jedan žitelj Tripolija rekao je britanskoj agenciji da je vlast stanovništvu poslala SMS poruke u kojima ih poziva da "izađu na trgove i ulice i eliminišu naoružane agente".

"U kontaktu smo sa ljudima iz Gadafijevog kruga. Sve ukazuje da je kraj veoma blizu", rekao je portparol pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta Mustafa Abdel Džalil.

Ranije tokom dana pobunjenici su saopštili da su zauzeli strateški važan grad Bregu, na istoku zemlje.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobunjenici na kratko ušli u Tripoli

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2011

Libijski pobunjenici uspeli su sinoć da uđu u prestonicu Tripoli, u kojoj se čula sporadična pucnjava, javili su svetski mediji. Portparol libijske vlade Musa Ibrahim potvrdio je da se mala grupa naoružanih pobunjenika pojavila večeras u prestonici, ali da je sa njima vlast "uspela da se izbori"...

Nastavak na Vesti-online.com...

POBUNJENICI UŠLI U TRIPOLI, STEŽE SE OBRUČ OKO GADAFIJA

Izvor: Kurir, 21.Avg.2011

TRIPOLI - Libijski pobunjenici uspeli su u subotu veče da uđu u prestonicu Tripoli, u kojoj se čula sporadična pucnjava, javili su svetski mediji...Portparol libijske vlade Musa Ibrahim potvrdio je da se mala grupa naoružanih pobunjenika pojavila u prestonici, ali da je sa njima vlast "uspela da...

Nastavak na Kurir...

Jedan Gadafijev sin poginuo, drugi pobegao

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2011

Gadafijev sin Muhamed, koga su pobunjenici držali u kućnom pritvoru, oslobođen je u napadu snaga lojalnih režimu, dok je drugi sin Hamis verovatno mrtav, javila je Al Džazira.

Nastavak na Radio 021...

Pobunjenici počeli borbe za Tripoli

Izvor: Šumadija Press, 21.Avg.2011

Libijski pobunjenici uspeli su u subotu uveče da uđu u prestonicu Tripoli, u kojoj se čula sporadična pucnjava, javili su svetski mediji.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.