Radovi na gasifikaciji u centru Leskovca se odužili, stanari okolnih zgrada preko dasaka do stanova

Izvor: JužneVesti.com, 12.Avg.2022, 11:58

Radovi na gasifikaciji u centru Leskovca se odužili, stanari okolnih zgrada preko dasaka do stanova

Kako da uđemo i izađemo zgrade - pitaju se stanari zgrade u centru Leskovca koji već više od 10 dana moraju da se snalaze da dođu do svojih domova zbog iskopavanja za gas. Iz vlasotinačke firme ”HSV” koja izvodi radove kažu da su svesni da su se radovi odužili, ali to opravdavaju time da cevi koje se postavljaju moraju da prođu proveru pre ugradnje.

Da je Leskovac jedno veliko gradilište rečenica je koju vrlo često koristi gradonačelnik Goran Cvetanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a proces gasifikacije stanovnicima tog grada pravi problem već više od godinu dana. Posle iskopavanja na glavnoj ulici, radovi su se preselili ispred zgrade Gimnazije i najvećeg solitera u Leskovcu, a stanari se žale da su rupe iskopane i da su nakon toga radovi - stali. Iz HSV-a svesni da se radovi odužili; foto: M. M.

Sramota je da radovi u centru ovoliko traju i da ove rupe koje su duboke više od 2 metra stoje ovako. Decu ne smemo da pustimo da sami izađu iz zgrade jer strahujemo da neko ne daj Bože padne. Da bi došli do svojih stanova, prolazimo preko daski i to ne bi bio problem par dana, ali ovo je više neizdrživo. Radnika nema, to stoji tako i nikom ništa, kao i sve u ovom gradu - žale se stanari.

Problem imaju i svi koji dođu do zgrade EPS-a da plate struju, vozači koji izbegavaju iskopane ulice, a kada će radovi biti završeni - ne mogu da preciziraju ni iz firme HSV koja izvodi radove. Kako navode, odužilo se jer cevi za gas moraju da prođu proveru. Problem i za vozače; foto: M. M.

Svesni smo da su se radovi odužili, ali jednostavno pre ugrađivanja cevi one moraju da prođu proveru. Mora sve detaljno da se proverava, kako ne bi opet morali da kopamo, kada gas stigne. Ako sve bude po planu, sve radove u tom delu Leskovca trebalo bi da završimo za 10 dana, kao i da sve vratimo u prvobitno stanje - kažu iz HSV-a.

Podsetimo, u maju prošle godine gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je da bi kroz taj grad gasifikacija trebalo da prođe u narednih nekoliko godina, da bi izrada studije za gasifikaciju trebalo da bude završena za 9 meseci, a najavio je i ulaganje Srbijagasa u iznosu od 32 miliona evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.