Izvor: Blic, 15.Apr.2024, 08:05

U "Jutru na Blic" istražujemo: Kakav će biti odgovor Izraela na napad Irana i da li će sukob eskalirati? (UŽIVO, VIDEO)

Iran je lansirao više od 300 dronova i balističkih projektila ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku. Izrael navodi da je 99 odsto projektila presretnuto i da je pričinjena minimalna šteta. Iran je proglasio kraj operacije, a Izrael poručuje da još ništa nije završeno. Međunarodna zajednica osuđuje napad i poziva na smirivanje tenzija. Da li će ionako loša situacija na Bliskom istoku eksplodirati i da li bi otvoreni sukob Izraela i Irana značio početak jednog velikog međunarodnog sukoba, razgovaramo sa Mitrom Kovačem general-majorom u penziji i Mirkom Dautovićem, profesorom i ekspertom za međunarodne odnose. Takođe ćemo imati i uživo uključenje iz Izraela, sa poslednjim informacijama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad Irana na Izrael: Dok Netanjahu razmatra odgovor Teheranu, mogu li Amerika i saveznici da spreče otvoreni rat

Izvor: Danas, 15.Apr.2024

Svetski lideri pokušavaju da nađu način da rat na Bliskom Istoku ne preraste u sukob širih razmera.

Nastavak na Danas...

Stub: Finska naglašava važnost deeskalacije situacije između Irana i Izraela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2024

Finska oštro osuđuje iranski napad na Izrael i naglašava kritičnu važnost deeskalacije trenutne napete situacije na Bliskom istoku, saopšteno je danas iz kabineta finskog predsednika Aleksandera Stuba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U "Jutru na Blic" analiziramo: Zašto vojni analitičari smatraju da bi sukob Irana i Izraela značio početak Trećeg svetskog rata? (UŽIVO, VIDEO)

Izvor: Blic, 16.Apr.2024, 08:05

Sve veće tenzije na Bliskom Istoku. Izrael razmatra kako da uzvrati Iranu ali tek treba da odluči o vremenu i obimu. S druge strane, Teheran upozorava da će izvesti snažniji napad ukoliko Tel Aviv ili Vašington uzvrate na njihov udar. UN, Rusija i Kina upozoravaju na opasnost od eskalacije krize...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.