Izvor: Blic, 16.Apr.2024, 08:05

U "Jutru na Blic" analiziramo: Zašto vojni analitičari smatraju da bi sukob Irana i Izraela značio početak Trećeg svetskog rata? (UŽIVO, VIDEO)

Sve veće tenzije na Bliskom Istoku. Izrael razmatra kako da uzvrati Iranu ali tek treba da odluči o vremenu i obimu. S druge strane, Teheran upozorava da će izvesti snažniji napad ukoliko Tel Aviv ili Vašington uzvrate na njihov udar. UN, Rusija i Kina upozoravaju na opasnost od eskalacije krize na Bliskom istoku. Izrael pozvao Savet bezbednosti da uvede dodatne sankcije Teheranu. Iran poručuje da je iskoristio svoje pravo na samoodbranu. Koji je mogući dalji razvoj situacije i zašto vojni analitičari smatraju da bi sukob Irana i Izraela značio početak Trećeg svetskog rata? O tome ovog jutra razgovaramo sa našim gostima, stručnjacima za bezbednost Ilijom Kajtezom i Miroslavom Bjegovićem i Srboljubom Peovićem sa Instituta za evropske studije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.